Μαλακάσα: Η βροχή που έπεσε τη Δευτέρα ήταν η περισσότερη σε μία μέρα εδώ και πολλά χρόνια στην Αττική

Μαλακάσα: Δείτε και τις υπόλοιπες περιοχές που έβρεξε πολύ εξαιτίας της κακοκαιρίας

Μαλακάσα: Η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες μέρες ήταν άνευ προηγουμένου. Σε πολλές περιοχές της χώρας έβρεξε «καρεκλοπόδαρα» με αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφές. Στην Αττική, στην περιοχή που έβρεξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά εδώ και πολλά χρόνια ήταν στην περιοχή της Μαλακάσας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες 269 χιλιοστά νερού έπεσαν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Αυτό συνιστά τη μεγαλύτερη βροχόπτωση που έχει σημειωθεί στην Αττική εδώ και χρόνια. Τα στοιχεία καταγράφηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr. Υπολογίστηκε ότι τη συγκεκριμένη μέρα στην περιοχή της Μαλακάσας, έπεσε τόση βροχή όσο τα 2/3 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική.

Συγκεκριμένα, το τετραήμερο 12 έως 15 Δεκεμβρίου, σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας επηρεάστηκαν σημαντικά από την κακοκαιρία. Περισσότερο όμως, επηρεάστηκε ο Νομός Χανίων. Συγκεκριμένα, στη Σαμαριά Χανίων έπεσαν 423 χιλιοστά νερού! Ακολουθούν η περιοχή της Μαλακάσας με 269 χιλιοστά, το Ασκύφου Χανίων με 259 χιλιοστά, καθώς και η Ασή Γωνιά Χανίων με 250 χιλιοστά.

Έπειτα είναι η Σέττα Εύβοιας με 241 χιλιοστά, η Στενή Εύβοιας με 228 χιλιοστά, η Γλώσσα Σκοπέλου με 224 χιλιοστά και η Πάρνηθα με 214 χιλιοστά. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ιπποκράτειος Πολιτεία με 212 χιλιοστά και η Λέσβος με 209 χιλιοστά.

Ακολουθούν επίσης η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας με 198 χιλιοστά, η Χώρα της Χίου με 188 χιλιοστά, η Νέα Μάκρη με 164 χιλιοστά, ο Διόνυσος με 147 χιλιοστά και η Σάμος με 135 χιλιοστά.

Δείτε παρακάτω το χάρτη που δείχνει τα περισσότερα χιλιοστά βροχόπτωσης στην τελευταία κακοκαιρία, συμπεριλαμβανομένης της Μαλακάσας

Μαλακάσα: Τη Δευτέρα 15/12 έπεσαν τα περισσότερα χιλιοστά βροχής

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα