Μανώλης Στεφανουδάκης: Πρωταθλητής Ευρώπης με ατομικό ρεκόρ ο Κρητίκαρος

by Αντώνης Βαλμάς

Μανώλης Στεφανουδάκης: Χρυσό Σάββατο για τον ελληνικό στίβο στο Μπίντγκοζ της ΠολωνίαςΜανώλης Στεφανουδάκης και Γιώργος Κωστάκης στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης

Ο Στεφανουδάκης, αφού έσπασε το φράγμα των 30 μέτρων (30.74μ.), βρέθηκε στην κορυφή του ακοντισμού κατηγορίας F54 με νέο ρεκόρ αγώνων.

Την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Κωστάκης επέστρεψε στον… θρόνο του, στο μήκος κατηγορίας Τ47, μετά από επτά χρόνια με επίδοση 6.45μ., εκμεταλλευόμενος ωστόσο τη δεύτερη καλύτερη προσπάθειά του στον τελικό!

Μανώλης Στεφανουδάκης: Πρωταθλητής Ευρώπης με ατομικό ρεκόρ

Έσπασε το φράγμα των 30μ. και  πήρε το χρυσό ο Μανώλης Στεφανουδάκης

To φράγμα των 30 μέτρων στον ακοντισμό F54, «έσπασε» ο Μεσαρίτης παραολυμπιονίκης, Μανώλης Στεφανουδάκης. Και αυτό κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, το οποίο είχε πλησιάσει συνολικά τέσσερις φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2018, του 2016, του 2014 και του 2012, ωστόσο είχε περιοριστεί στην 2η θέση.

Αυτή τη φορά, ο Στεφανουδάκης βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και δεν άφησε την… χρυσή ευκαιρία να πάει χαμένη. Στη δεύτερη βολή είχε επίδοση 30.74μ. που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων και φυσικά νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο κατείχε ο ίδιος από τις 13 Νοεμβρίου 2019 στο Ντουμπάι με 29.76μ.

”Αισθάνομαι πανευτυχής αφού κατάφερα να σπάσω το φράγμα των 30 μέτρων, και να αυξήσω το ατομικό μου ρεκόρ κατά 1 μέτρο, αγωνιζόμενος ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης.

Μανώλης Στεφανουδάκης: Πρωταθλητής Ευρώπης με ατομικό ρεκόρ

Ήταν ο στόχος μας και πραγματοποιήθηκε. Επόμενος στόχος μια αξιόλογη εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με μια ακόμη καλύτερη εμφάνιση. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους των εταιριών που βρίσκονται στο πλάι μου.

Στο πλάι μου που παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία, στηρίζουν την προσπάθεια μου. Έτσι μου δίνουν την δυνατότητα να κάνω προετοιμασία, να συμμετέχω σε αξιόλογες διοργανώσεις και να πετυχαίνω τους στόχους μου.

Ευχαριστώ τους προπονητές μου. Τους Σκαντζάκη Ιπποκράτη και Ιωαννίδη Ιάκωβο, που είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζουν με κάθε τρόπο με επιμονή και απόλυτη επαγγελματικότητα. Ευχαριστώ επίσης τα μέλη της Εοαμ ΑμεΑ, που φρόντισε όλες τις διαδικασίες για τη συμμετοχή του σε αυτή τη διοργάνωση.”δήλωσε ο Στεφανουδάκης για τη μεγάλη επιτυχία του.

Το βίντεο της απονομής του Μανώλη Στεφανουδάκη

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα