Μάσκες Απόφαση: «Πετάνε τις μάσκες οι πλήρως εμβολιασμένοι» – Οι νέες οδηγίες

by Αντώνης Βαλμάς

Μάσκες Απόφαση: Απόφαση σταθμός για τις μάσκες πριν από λίγο

Μάσκες Απόφαση: Σε ένα ακόμη βήμα προς την την προ-πανδημική ζωή, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν να χαλαρώσουν την χρήση μάσκας για πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Τους επιτρέπουν έτσι να σταματήσουν με ασφάλεια να φορούν μάσκες μέσα στα περισσότερα μέρη.

Μάσκες Απόφαση: «Πετάνε τις μάσκες οι πλήρως εμβολιασμένοι»

Αυτό ανέφερε η επικεφαλής των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, Dr. Rochelle Walensky, σε επίσημες ανακοινώσεις με νέες οδηγίες, τονίζοντας πως «εαν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε ό,τι σταματήσατε εξαιτίας της πανδημίας. Περιμέναμε όλοι αυτή τη στιγμή και μπορούμε να επιστρέψουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας».

Μάσκες Απόφαση: «Πετάνε τις μάσκες οι πλήρως εμβολιασμένοι» – Οι νέες οδηγίες

Το CDC δεν θα προτείνει πλέον στους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Η ανακοίνωση έρχεται καθώς το CDC και η διοίκηση του Μπάιντεν αντιμετώπισαν πιέσεις για να μειώσουν τους περιορισμούς σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Σε άτομα δηλαδή που έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά την τελευταία απαιτούμενη δόση εμβολίου COVID-19 .

Η Dr. Rochelle Walensky υπογράμμισε ακόμη πως η επιστήμη υποστηρίζει την νέα οδηγία, επικαλούμενη τρεις μελέτες, συμπεριλαμβανομένων μιας ισραηλινής και μιας αμερικανικής, που δείχνουν πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα