Μάσκες: Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας στα Σούπερ Μάρκετ

by Αντώνης Βαλμάς

Μάσκες: Υποχρεωτικές και για πελάτες και για εργαζόμενους

Μάσκες: Καθίσταται από σήμερα Σάββατο 18 Ιουλίου υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα Σούπερ Μάρκετ, τόσο για τους υπαλλήλους όσο και τους εργαζομένους κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

“Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο,υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές”, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μάσκες: Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση τους  στα Σούπερ Μάρκετ

Μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Υγείας έκανε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους καταναλωτές, ενώ υποχρεωτική ήταν η χρήση της από τους εργαζόμενους σε σημεία που υπήρχαν νωπά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή, 28 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Δείτε επίσης εδώ τα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν για τη μη χρήσης μάσκας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα 17/7. Από αυτά τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχει καταγραφεί ένας θάνατος.

Συνολικά τα θύματα είναι 194 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.964.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.  124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το σκίτσο που δείχνει πώς μας προστατεύει η μάσκα όταν μιλάμε

Τη σημασία της χρήσης μάσκας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού δείχνει μέσα από μία εικόνα στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα