Με 7 τόνους γλυκιές ευχές: Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα του κόσμου θα κοπεί στον δήμο Περιστερίου και πάει για ρεκόρ Γκίνες

Περιστέρι: Ο Δήμος που πάει για ρεκόρ γκίνες με τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα

Ο Δήμος Περιστερίου και η συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών πρόκειται να φτιάξουν μια βασιλόπιτα που δεν έχει ξαναγίνει, με περισσότερα από 50.000 κομμάτια.

Τι παίρνεις αν συνδυάσεις 4 τόνους αλεύρι ζαχαροπλαστικής, δύο τόνους λάδι, 1 τόνο ζάχαρη, 500 κιλά άχνη, 50 κιλά μπέικιν πάουντερ, 2.000 αυγά, 1.500 πορτοκάλια, 50 κιλά κονιάκ και 4 κουτιά βανίλια; Μια τιτανομέγιστη βασιλόπιτα που φιλοδοξεί να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κάνοντας περήφανη την Ελλάδα αλλά και το Περιστέρι.

Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα του κόσμου στον Δήμο Περιστερίου

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή θα δημιουργήσουν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας, με περισσότερα από 50.000 κομμάτια και πολλά φλουριά που θα αντιστοιχούν σε δώρα.

Η μεγαλύτερη γιορτή για την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 17:30 στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό Περιστέρι.

Η βασιλόπιτα θα ξεπερνά τους 7 τόνους βάρος και στο τέλος θα κοπεί και θα διανεμηθεί στους πολίτες που θα παρευρεθούν στη μεγάλη γιορτή για την Πρωτοχρονιά!

Πηγή: peristerinews.gr 

Related posts

Σεισμός στην Τουρκία – «Ταρακουνήθηκαν» πολλές περιοχές

Μεγάλη διάκριση για την Ελεονώρα Μελέτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Κάνει περήφανες όλες τις Ελληνίδες

Φωτιά τώρα – Ανεξέλεγκτη καίει επικίνδυνη πυρκαγιά