Με… φόρα η Πόπη Τσαπανίδου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές»

Με… φόρα η Πόπη Τσαπανίδου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές»

Πόπη Τσαπανίδου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία»

Η Πόπη Τσαπανίδου σε συνέντευξή της μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές. Όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία και αυτό το ξέρουν οι πολίτες και το παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός στην Βουλή, ανέφερε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου στην ΕΡΤ.

Ακολούθως υποστήριξε: «Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ άλλαξε το πεδίο ώστε να μην υποχρεώνονται οι τράπεζες και τα funds σε διακανονισμό με τους ιδιοκτήτες.

»Εμείς ζητάμε η κυβέρνηση να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν μεγάλη ανάγκη.

»Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα προβλέπει διαπραγμάτευση και δικαστική προστασία του δανειολήπτη».

Το θέμα των παρακολουθήσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αφορά την δημοκρατία, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου, εξηγώντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία στην Βουλή.

Ακολούθως ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής για ένα πολύ σημαντικό θέμα, για το θέμα των παρακολουθήσεων.

»Ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε την μισή Ελλάδα. Δεν έδωσε απαντήσεις στην Βουλή: γιατί παρακολουθούσε, αν παρακολουθεί ακόμη, τι έγινε το υλικό των παρακολουθήσεων.

»Η αποχή από τις ψηφοφορίες στην Βουλή είναι κίνηση υψηλού συμβολισμού και σπουδαιότητας.

»Είναι σημαντικά τα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας, αλλά το θέμα των παρακολουθήσεων και της ποιότητας της δημοκρατίας μας αφορά όλους, αν συνέβαινε σε άλλη χώρα η κυβέρνηση θα είχε πέσει».

Με… φόρα η Πόπη Τσαπανίδου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές»

Πόπη Τσαπανίδου: «Παραλάβαμε μία χώρα διαλυμένη» είπε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Απευθυνόμενη προς τον Γιάννη Οικονόμου είπε ότι «αν ήταν στην θέση του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας θα τον είχατε κρεμάσει στο Σύνταγμα».

Ακολούθως επανέλαβε την πρόκληση πρόσκληση για ντιμπέιτ Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Σημείωσε δε απαντώντας στον Γιάννη Οικονόμου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την χώρα από την κρίση και πρόσφερε την δυνατότητα στην κυβέρνηση της ΝΔ να ασκεί οικονομική πολιτική με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις.

Σε ερώτηση για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό η κ. Τσαπανίδου απάντησε κατ αρχήν ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε ποτέ ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα” και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα εάν ανατρέξει στο google και βρει την ακριβή δήλωση».

Ακολούθως πρόσθεσε: «Η εικόνα ότι εμείς θα αφήσουμε τα σύνορα δεν είναι αληθινή. Και φράχτης στον Έβρο υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ και διαχειριστήκαμε μία αδιανόητη κατάσταση με την εισροή προσφύγων και μεταναστών.

»Φυσικά και θα προστατεύσουμε την χώρα, η ασφάλεια είναι υψηλή προτεραιότητα, ούτε θα γκρεμίσουμε φράχτες, αλλά θα σεβαστούμε τους ανθρώπους αυτούς και θα κάνουμε το θέμα, ευρωπαϊκό θέμα».

Στο ερώτημα γιατί να ξαναψηφίσουν οι πολίτες ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Γιατί ο κόσμος είδε το αποτέλεσμα της προσπάθειας στην πρώτη διακυβέρνηση.

»Παραλάβαμε μία χώρα διαλυμένη, είχαμε την Τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, φέραμε αποτέλεσμα, ρυθμίσαμε το χρέος, βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια, φροντίζοντας το σύνολο της κοινωνίας. Ακολούθως το πρόγραμμά μας βασίζεται σε διαφορετικές προτεραιότητες από του κ. Μητσοτάκη που ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς».

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ποτέ για αμφισβήτηση εκλογικού αποτελέσματος, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

»Μου κάνει εντύπωση η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μιλήσει για ένα τέτοιο θέμα, και αναρωτιέμαι γιατί το κάνει.

»Ίσως τον ενοχλεί η συζήτηση για τις εταιρείες χειραγώγησης του εκλογικού κοινού και έχουν πελάτη το κόμμα του».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο κυβέρνησης με τη ΝΔ η κ. Τσαπανίδου απάντησε:

«Οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι χαοτικές, η ΝΔ ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς και ενδιαφέρεται για τη μεσαία τάξη και τους ασθενέστερους όταν μοιράζει κουπόνια, με χρήματα που εξασφαλίζει από την φορολογία».

Ακολούθως εξέφρασε την «βεβαιότητα» του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

»Εξήγησε ακόμη ότι «αν είμαστε δεύτερο κόμμα δεν θα βγαίνουν τα κουκιά για να κάνουμε κυβέρνηση.

»Όμως θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση».

Άσκησε κριτική στις «επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης» λέγοντας ότι ήδη το προεκλογικό κλίμα έχει συνέπειες στην διακυβέρνηση όπως και στην οικονομία και πρόσθεσε ότι «οι πολλές εκλογές σημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει την ψήφο».

Απαντώντας εξάλλου στον Γιάννη Οικονόμου υποστήριξε:

«Είναι σαν να περιγράφετε μία άλλη Ελλάδα.

»Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, οι άνθρωποι α