Με πόσα χρόνια φυλάκισης απειλείται η Εύα Καϊλή: Πόσα χρόνια πίσω από τα κάγκελα «κοστίζει» η περιβόητη βαλίτσα

Εύα Καϊλή: Σε τρεις ημέρες απολογείται η ευρωβουλευτής

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να απολογηθεί στις βελγικές δικαστικές αρχές σε τρεις ημέρες, οι οποίες στη συνέχεια, θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το Qatar gate, στο οποίο εμπλέκεται.

Όλες αυτές τις ημέρες, η ελληνίδα Ευρωβουλευτής μελετά με πολύ μεγάλη προσοχή τις επόμενες κινήσεις της από τις φυλακές στις οποίες κρατείται και θα παραμείνει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Με την ομάδα των δικηγόρων της, ανάμεσά τους ο Έλληνας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, και ο Βέλγος, Αντρέ Ριζόπουλος, προσπαθεί να χτίσει την υπερασπιστική της γραμμή, με μοναδικό στόχο -όπως τονίζουν- να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη, ώστε να βρεθεί όσο το δυνατόν συντομότερα δίπλα στην κόρη της.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, αυτό είναι πολύ δύσκολο, αφού όπως προκύπτει από τα βελγικά ΜΜΕ, το οποία επικαλούνται νομικούς από τις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή έχει διαπράξει μεγάλα λάθη τακτικής, τα οποία μπορούν να της κοστίσουν την ελευθερία της, παρά τη «θυσία» του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος επιχειρεί να τα πάρει όλα πάνω του.

Το χειρότερο σενάριο για την Εύα Καϊλή

Όσον αφορά τις ποινές, με οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος δικηγορικού συλλόγου Βρυξελλών, Φίλιππος Τσαλαχούρης είπε πως η μεγαλύτερη μπορεί να φτάσει τα 15 χρόνια κάθειρξη.

Πρόκειται για το χειρότερο δυνατό σενάριο για την Εύα Καϊλή και για την επαλήθευσή του ή όχι καθοριστικό ρόλο φαίνεται πως θα παίξει η βαλίτσα, με την οποία συνελήφθη ο πατέρας της, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

«Τα αδικήματα για τα οποία φέρεται ως δράστρια είναι τρία: ξέπλυμα ‘μαύρου’ χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά δημοσίου λειτουργού για δωροληψία» είπε αρχικά ο κ. Τσαλαχούρης.

«Αν υποθέσουμε ότι καταδικαστεί και για τα τρία, ο ποινικός κώδικας του Βελγίου προβλέπει σώρευση ποινών. Ενέχεται να επιλεγεί η ανώτερη ποινή, που είναι κάθειρξη 15 ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση» συμπλήρωσε.

«Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη μόνο για διαφθορά, η ποινή είναι 4 χρόνια φυλάκισης» κατέληξε.

Related posts

Σήμερα η Παναγία κλαίει για τον 23χρονο Γιάννη και την 26χρονη Μαρίνα

Ο λόγος που σήμερα είναι η μοναδική μέρα που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι και γυρνάει ανάποδα το όπλο

Δάκρυα χαράς οι καταναλωτές: Auτός είναι ο κολοσσός με τα σούπερ μάρκετ που ξαναζωντανεύει στην Ελλάδα