Το αμερικανικό μεταγωγικό “ARC Endurance” ΔΕΝ κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη με τη σημαία του Βυζαντίου

Το αρχικό μας δημοσίευμα που ήταν αναδημοσίευση του evro-news έλεγε τα εξής:

ΝΑΤΟ: Συμβολική κίνηση από τις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

ΝΑΤΟ: Ο συμβολισμός της αμερικανικής κίνησης είναι αυτονόητος.  Συνδέεται τόσο με την υπόθεση της Αγιάς Σοφιάς και της μετατροπής της σε τζαμί, όσο και με την γενικότερη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά.

Με την σημαία του Βυζαντίου και την ελληνική κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το αμερικανικό πλοίο μεταφοράς ARC Endurance, μεταφέροντας αμερικανικές δυνάμεις.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FEEmerson14%2Fstatus%2F1285793571589808133&widget=Tweet

Το πλοίο μεταφέρει στοιχεία της 101ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ (101 CAB) για την υποστήριξη της επιχείρησης Atlantic Resolve, η οποία συνίσταται στη μεταφορά στην Ευρώπη τουλάχιστον 9.000 Aμερικανών στρατιωτών για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Από σήμερα το πρωί επίσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται και δεύτερο αμερικανικό πλοίο, το “USNS YUMA” που ανήκει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για ένα πανομοιότυπο με το “Carson City” που είχε καταπλεύσει πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο στην περιοχή, προκειμένου να συνεπικουρεί τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη και ετοιμάζονται να μεταφερθούν στην Ρουμανία, για την φετινή μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης μετά από ταξίδι διάρκειας 5 ημερών, προερχόμενο από το λιμάνι ROTA, ES.

Το USNS YUMA είναι ολοκαίνουργιο. Εχει ναυπηγηθεί το 2017, η χωρητικότητα του είναι 9154 τόνους και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 4.2 μέτρα. Το ολικό μήκος του είναι 103 μέτρα και το πλάτος του είναι 28.5 μέτρα.

«Έδεσε» δίπλα στο τεράστιο αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο “ENDURANCE” που βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη. Έχει ήδη έχει αρχίσει να ξεφορτώνει το στρατιωτικό υλικό το οποίο μετέφερε . Κι εννοούμε τα άρματα και τα υπόλοιπα οχήματα των αμερικανικών νατοϊκών δυνάμεων.

Πηγή: evros-news.gr

Όπως μας ενημέρωσαν τα ellinikahoaxes ισχύουν τα παρακάτω:

Αληθεύει;

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα στις 21 Ιουλίου του 2020 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέφθασε το μεταγωγικό ARC Endurance,  ένα πλοίο RoRo που επιχειρεί με την Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Μεταφορών, μεταφέροντας προσωπικό και οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Akit, γίνεται λόγος για “σκάνδαλο”, καθώς όπως αναφέρουν το αμερικανικό φορτηγό πλοίο φέρει τη σημαία του Βυζαντίου. Παραθέτουν μάλιστα την ακόλουθη εικόνα:

Ρυμουλκό

Εντούτοις, ο είσπλους του θηριώδους πλοίου έγινε με την βοήθεια ρυμουλκού το οποίο φέρει εν όρμω τις υπό εξέταση σημαίες, δηλαδή την Ελληνική κι εκείνη του Βυζαντίου.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, συνάγουμε το συμπέρασμα πως τις υπό εξέταση σημαίες φέρει το ρυμουλκό, δηλαδή το μικρό πλοιάριο που βοήθησε το αμερικανικό μεταγωγικό κατά τη διάρκεια της όρμισής του. Κατά συνέπεια, ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο “Το πλοίο ARC Endurance κατέπλευσε με τη σημαία του Βυζαντίου” καθότι αναληθής και παραπλανητικός, καταρρίπτεται.

Related posts

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο

Σuναγερμός στη Μέση Ανατολή πριν λίγо, έγινε αuτό που όλоι φοβоύνται

Ανατριχιαστιές εξελίξεις για τα Τέμπη: Yπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών πριν λίγο