Μέγα «άδειασμα» Μακρόν σε Μπάιντεν για τις προκλητικές δηλώσεις κατά Πούτιν

by Εύα Ζαχαριάδη

Ξεκάθαρη απόσταση πήρε ο Μακρόν από τις δηλώσεις του Μπάιντεν

Μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, σε βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Εμανουέλ Μακρόν τοποθετήθηκε. Κράτησε ξεκάθαρη απόσταση από τις δηλώσεις του Μπάιντεν, ο οποίος αποκάλεσε χασάπη τον Ρώσο ηγέτη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 3, ο Εμανουέλ Μακρόν διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του από τον Τζο Μπάιντεν, σε ό,τι αφορά τις λεκτικές επιθέσεις προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε σαφές πως είναι αντίθετος με τη χρησιμοποίηση λέξεων όπως «χασάπης» και «εγκληματίας πολέμου», που χρησιμοποίησε τα προηγούμενα 24ωρα ο Αμερικανός ομόλογός του.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του AFP, ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως «είμαι αντίθετος με τη λεκτική κλιμάκωση με τη Μόσχα. Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις».

Μέγα «άδειασμα» Μακρόν σε Μπάιντεν για τις προκλητικές δηλώσεις κατά Πούτιν

Μετά από το μέγα άδειασμα του Μακρόν ο Μπλίνκεν έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τον Μπάιντεν

Η επιθετική ρητορική του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, εναντίον του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχίστηκε για ένα ακόμα 24ωρο, βάζοντας «φωτιά» στη διεθνή γεωπολιτική «σκακιέρα».

Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσει ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρέπει να είναι πλέον ηγέτης της χώρας του. «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», τόνισε ο Μπάιντεν στο τέλος ομιλίας στο Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τέτοια αναφορά και αντικατοπτρίζει μια σημαντική αλλαγή στην αμερικανική προσέγγιση στη Μόσχα, σημείωσε το CNN ενώ μόλις μερικές ώρες αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, έσπευσε να μαζέψει τα «ασυμμάζευτα» του Τζο Μπάιντεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάποια στρατηγική για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άντονι Μπλίνκεν.

«Νομίζω πως ο πρόεδρος, ο Λευκός Οίκος, εξήγησε χθες βράδυ, πολύ απλά, πως δεν μπορεί να επιτραπεί στον πρόεδρο Πούτιν να διεξάγει πόλεμο ή να εμπλακεί σε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε άλλου», είπε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ.

«Όπως ξέρετε, και όπως μας έχετε ακούσει να λέμε κατ’ επανάληψη, δεν έχουμε μια στρατηγική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία — ή οπουδήποτε αλλού ως προς αυτό».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν