Μεγάλη νίκη για τη Γεωργία Μπίκα: Δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

by Newsroom i-diakopes.gr
Μεγάλη νίκη για τη Γεωργία Μπίκα: Δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Γεωργία Μπίκα: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδέχτηκε πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση

Η Γεωργία Μπίκα, της οποίας η υπόθεση βιασμού που υπέστη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα, κατάφερε μία πρώτη και εξαιρετικά σημαντική νίκη. Από τη στιγμή που η Ελληνική Δικαιοσύνη, έβαλε την υπόθεση στο αρχείο απαλλάσσοντας από την κατηγορία του βιασμού τον Βασίλη Λεβέντη, της γνωστής επιχειρηματικής οικογενείας που είναι και βασικός μέτοχος στην Coca-Cola, η Γεωργία Μπίκα -διά του δικηγόρου της Νίκου Διαλυνά- προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του ελληνικού κράτους.

Με μία πρώτη απόφαση του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάνει παραδεκτή την προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα, εξέλιξη εξαιρετικά θετική, που τη δικαιώνει. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δηλαδή, αποδέχεται πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της Γεωργίας Μπίκα όσον αφορά την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της. Αποδέχεται, δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Δικαστική Αρχή πως ευσταθεί η αιτιολόγηση των κατηγοριών για μία σειρά από ολιγωρίες και λανθασμένες ενέργειες αλλά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με συστηματική επίδειξη αμέλειας, εκ μέρους των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών Αρχών στην Ελλάδα, όσον αφορά στην υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Μιλάμε για εξόφθαλμες παραλείψεις εκ μέρους των Αρχών, που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον νομικό πολιτισμό της .

Μεγάλη νίκη για τη Γεωργία Μπίκα: Δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αυτήν του την απόφαση και κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται,  εισηγείται την δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης. Σε περίπτωση απόρριψης του «φιλικού διακανονισμού» από την Γεωργία Μπίκα, η υπόθεση θα εισέλθει στην δεύτερη φάση που οδηγεί στην εκδίκασή της ενώπιον ακροατηρίου. Ήδη η Γεωργία Μπίκα απέρριψε κάθε σκέψη για φιλικό διακανονισμό και αποδοχή αποζημιώσεως αφού αυτό που επιθυμεί είναι η πλήρης δικαίωσή της από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Γεωργία Μπίκα: Η υπόθεση εισήλθε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας όπως προβλέπεται από τις διατάξεις

Για την ιστορία αναφέρουμε πως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε έναν πρακτικό οδηγό με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταστεί παραδεκτή μία προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Στον οδηγό αυτό επισημαίνεται πώς το 92% των προσφυγών που κατατίθενται απορρίπτονται ως απαράδεκτες. Αυτή η λεπτομέρεια καταδεικνύει πως τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα είναι τόσο αξιόπιστα και οι παραλήψεις των ελληνικών αρχών τόσο εξόφθαλμες, που η προσφυγή αυτή έγινε αποδεκτή εντασσόμενη στο ισχνότατο  8% των παραδεκτών προσφυγών.

Ακούστε τι δήλωσε στην «Ζούγκλα» ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς.

Προτεινόμενα