Μεγάλη προσοχή: Νεαρός κατέληξε στο νοσοκομείο αφού έφαγε αυτό- Κάνει θραύση στους νέους

by Newsroom i-diakopes.gr
Μεγάλη προσοχή: Νεαρός κατέληξε στο νοσοκομείο αφού έφαγε αυτό- Κάνει θραύση στους νέους

Με τραυματικά συμπτώματα δηλητηρίασης, έφτασε 20χρονος στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας αφού κατανάλωσε ζελεδάκια κάνναβης, που του προκάλεσαν έντονη αδιαθεσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, ο νεαρός είχε έντονες ζαλάδες και έκανε εμετούς από την κατανάλωση, όπως είπε στους γιατρούς, ζελεδάκια κάνναβης με HHC, ένα κανναβιδοειδές που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία δυο χρόνια και πωλείται τόσο στα ειδικά καταστήματα με προϊόντα κάνναβης, όσο και σε περίπτερα και μίνι μάρκετ.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνται πλέον ελεύθερα έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες Αρχές. Κι αυτό διότι για τον έλεγχό τους απαιτείται μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία χημικής επεξεργασίας, με στόχο να διαπιστωθεί αν η περιεκτικότητά τους σε ενεργή ουσία είναι εντός των περιορισμών που θέτει ο νόμος.

Μεγάλη προσοχή: Νεαρός κατέληξε στο νοσοκομείο αφού έφαγε αυτό- Κάνει θραύση στους νέους

Διακομίστηκε σε Τζάνειο Νοσοκομείο
Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας χορήγησαν στο νεαρό ενεργό άνθρακα που χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων από ουσίες που έχουν προσληφθεί από το στόμα.

Στα επόμενα 20 λεπτά ο νεαρός άρχισε να αισθάνεται καλύτερα όμως λίγο αργότερα, παραπονέθηκε στους γιατρούς ξανά για έντονη ζαλάδα και εμετούς με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

“Μπορεί τα συγκεκριμένα προϊόντα κάνναβης που πωλούνται ελεύθερα να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε HHC όμως φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν καταναλώνονται σε ποσότητες”, ανέφερε ο επιμελητής Α του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, Δημήτρης Μανάρας.

Προτεινόμενα