Μεγάλος Περίπατος: Δίνουν άλλη μια λωρίδα στα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου

by Αντώνης Βαλμάς

Μεγάλος Περίπατος: Αλλαγές πρότεινε ο Μπακογιάννης

Μεγάλος Περίπατος: Την απόδοση μιας λωρίδας παραπάνω για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου, στο Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, πρότεινε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο Κώστας Μπακογιάννης, το πρότεινε, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 27 Ιουλίου, που συζητά την παράταση των μέτρων του Μεγάλου Περιπάτου. Τα προσωρινά μέτρα είχαν επιβληθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση που λήγει στις 21 Αυγούστου 2020 και μπορούσαν να παραταθούν για άλλο ένα τρίμηνο. Αυτό εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με συγκεκριμένη απόφαση.

Μεγάλες αλλαγές στον Μεγάλο Περίπατο μετά τις αντιδράσεις.  Δίνουν στα αυτοκίνητα άλλη μια λωρίδα στην Πανεπιστημίου

Η κρίσιμη αυτή απόφαση πρέπει να ληφθεί σήμερα. Το ζητούμενο ήταν να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία που δεν διαθέτει ο Κώστας Μπακογιάννης λόγω απλής αναλογικής. Την πλειοψηφία αυτή φαίνεται να εξασφαλίζει ο Δήμαρχος με την σύμπραξη της παράταξης του Παύλου Γερουλάνου.

Ο κ. Γερουλάνος, με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα άσκησε κριτική στον τρόπο υλοποίησης των μέτρων για τον Μεγάλο Περίπατο και παρέθεσε σημεία από τα οποία θα εξαρτηθεί η σημερινή του ψήφος. Βασικό σημείο από πλευράς Γερουλάνου στην επιστολή ήταν η απόδοση μιας παραπάνω λωρίδας κυκλοφορίας για τα οχήματα στην Πανεπιστημίου. Και ο κ. Μπακογιάννης στην εισήγησή του ανέφερε ότι θα δοθεί αυτή η πρόσθετη λωρίδα όπου το επιτρέπει ο σχεδιασμός ώστε:

  1. Τα ΙΧ να συνεχίσουν να κινούνται σε τρεις λωρίδες ενώ θα έμεναν σε δύο όταν λειτουργούσε η λεωφορειολωρίδα.
  2. Η λεωφορειολωρίδα θα προστεθεί δίπλα στις τρεις για τα ΙΧ.
  3. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει μία λωρίδα για πεζούς και ποδήλατα. Υπενθυμίζεται ότι σε μεγάλο μέρος της Πανεπιστημίου, ο χώρος για πεζούς και ποδήλατα είναι εξαρχής μια λωρίδα οπότε εκεί δεν αλλάζει κάτι.

Γιατί αποφάσισε ο Μπακογιάννης τις αλλαγές του Μεγάλου Περιπάτου

Ο Κώστας Μπακογιάννης απέδωσε αυτή την αλλαγή πορείας και στην παρατήρηση ότι οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι αυξημένοι κατά 15% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, προφανώς λόγω μέτρων πανδημίας και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η τελική απόφαση.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα