Μεσαρά Κρήτης: Σοκ σε κηδεία – Θετική στον κορονοϊό η οικογένεια του νεκρού

Μεσαρά Κρήτης: Σοκ σε κηδεία – Θετική στον κορονοϊό η οικογένεια του νεκρού

Μεσαρά Κρήτης: Υπάρχει μεγάλος φόβος για διασπορά εξαιτίας της κηδείας

Μεσαρά Κρήτης: Συναγερμός έχει σημάνει στη Μεσαρά στην Κρήτη. Σε κηδεία που παρέστησαν αρκετά άτομα, αποκαλύφθηκε ότι η οικογένεια του αποθανόντος ήταν θετική στον κορονοϊό!

Η κηδεία αφορούσε σε άτομο που πέθανε το περασμένο Σάββατο από καρκίνο. Επρόκειτο για κάτοικο Μοιρών. Η κηδεία τελέστηκε την Κυριακή και πολλοί ήταν εκείνοι που παρέστησαν για να πουν το τελευταίο αντίο.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργότερα όλα τα μέλη της οικογένειας του νεκρού διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό. Το γεγονός αυτό έχει σπείρει ανησυχία. Ενώ σε καραντίνα βρίσκονται άτομα σε συνολικά τρία χωριά της Μεσαράς.

Μεσαρά Κρήτης: Σοκ σε κηδεία – Θετική στον κορονοϊό η οικογένεια του νεκρού

Πέρα από την κηδεία σοκ στη Μεσαρά στην Κρήτη, ανησυχία προκύπτει με τα πολλά κρούσματα σε ΠΑΓΝΗ και Άγιο Όρος

Περισσότερα από 40 θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου. Ενώ θετικοί είναι γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί. Η διοίκηση του πανεπιστημίου επιρρίπτει την ευθύνη στιυς συνοδούς καθώς «παρά τις αυστηρές συστάσεις, μικρός αλλά δυστυχώς ικανός αριθμός συνοδών, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο εισερχόμενος από άλλες εισόδους, παρακάμπτοντας και εκθέτοντας το προσωπικό του Νοσοκομείου».

Αντίστοιχα στο Άγιο Όρος σήμανε συναγερμός με τα περισσότερα από 30 θετικά κρούσματα σε μοναχούς. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις Ιερές Μονές Καρυών, Παντοκράτορος και Νέας Σκήτης. Τέσσερις μοναχοί νοσηλεύονται, ενώ αναστέλλονται όλες οι προσκυνηματικές επισκέψεις έως τις 15 Απριλίου.

Προτεινόμενα