Μετακίνηση 7: Ποιος είναι ο νέος κωδικός που προστίθεται στο 13033 – Τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα

Μετακίνηση 7: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισάγει ένα πρόσθετο αριθμό στις μετακινήσεις με το 13033

Μετακίνηση 7: Χθες ανακοινώθηκαν 2.152 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Από αυτά, τα 633 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και 383 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής. Παράλληλα, οι θάνατοι ανήλθαν στους 87, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων σκαρφάλωσε στους 597.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε lockdown, τα νούμερα δε φαίνεται να πέφτουν και αυτό απασχολεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Ενώ, δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι η καραντίνα θα παραταθεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα. Το σύστημα υγείας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και οι ΜΕΘ όλο και λιγοστεύουν.

Αυτό που συζητάται στην κυβέρνηση είναι προς την 14η Δεκεμβρίου, να δημιουργηθεί ένας πρόσθετος κωδικός για SMS στο 13033. Πρόκειται για τον αριθμό μετακίνησης 7, ο οποίος θα αφορά τη μετακίνηση σε κάποιο κατάστημα λιανεμπορίου. Φυσικά τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο και είμαστε εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων εκ μέρους της κυβέρνησης.

Μετακίνηση 7: Ποιος είναι ο νέος κωδικός που προστίθεται στο 13033

Δείτε πώς αναμένεται να περάσουμε φέτος τον εορτασμό των Χριστουγέννων – Ποιοι είναι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου «Εφόσον οι ειδικοί δώσουν το σήμα και τα εργαλεία, τότε θα υπάρξει επανεκκίνηση, οποιαδήποτε επανεκκίνηση όμως, θα γίνει κάτω από κανόνες». Τα μέτρα τα οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ισχύσουν είναι τα εξής και προβλέπεται να ισχύσουν από 24 Δεκεμβρίου έως και 1 Ιανουαρίου 2021.

Τα χιονοδρομικά κέντρα και τα χειμερινά θέρετρα θα παραμείνουν κλειστά αυτό το διάστημα, ενώ θα απαγορευτούν επίσης και οι μετακινήσεις εκτός νομού. Παράλληλα σε ισχύ θα είναι η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων στα σπίτια. Και φυσικά οι αίθουσες των ξενοδοχείων για ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δε θα είναι διαθέσιμες. Τέλος, εξετάζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας ειδικά το βράδυ της παρανομής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μέχρι και το πρωί της επόμενης μέρας.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo