Μετακίνηση στο lockdown: Έρχεται νέος κωδικός μετακίνησης αποκλειστικά για το click away

Μετακίνηση στο lockdown: Αναλυτικά τι εξετάζει η κυβέρνηση για τις αγορές όταν βγούμε από το lockdown

Μετακίνηση στο lockdown: Μπορεί να είμαστε σε καθολικό lockdown στην Αττική ως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η κυβέρνηση εξετάζει ήδη τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσει και πάλι η οικονομία. Όταν λήξει ο συναγερμός και βγούμε από το καθολικό lockdown.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται η δημιουργία ενός νέου κωδικού μετακίνησης, εκτός των γνωστών 6 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ο νέος κωδικός μετακίνησης θα αφορά μόνο στις αγορές με click away και ΔΕΝ θα στέλνεται στο 13033.

Εξαιτίας της κατάχρησης του κωδικού μετακίνησης 2 στο 13033. Η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία ενός νέου κωδικού που θα στέλνεται με sms σε διαφορετικό νούμερο. Αυτός ο νέος κωδικός θα αφορά μόνο στις αγορές με click away και θα υπάρχει χρονικός περιορισμός. Επίσης, θα μπορεί να στέλνεται μόνο μία φορά τη μέρα.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ελπίζει να αποφευχθούν οι συνωστισμοί και οι μεγάλες ουρές στα καταστήματα. Ενώ να γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα της οικονομίας και να βγάλουν κέρδη τα καταστήματα.

Εκτός της συζήτησης για νέο κωδικό στις μετακινήσεις στο lockdown, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τα νοικοκυριά που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι τα νοικοκυριά που επλήγησαν από τις διακοπές ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας, θα έχουν μειωμένο λογαριασμό στη ΔΕΗ. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης. Να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνσης. Ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης. Θεωρώ ότι μία τέτοια κίνηση στην παρούσα συγκυρία είναι ενδεδειγμένη».

Related posts

Φωτιά τώρα στους Δελφούς: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μίλησε η επιστήμη: Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να σκοτώσετε μια αράχνη που θα βρείτε μέσα στο σπίτι σας

«Σκоτεινό» το μέλλον της Ελλάδας – Μαθεύτnκαν σήμερα τα άσχημα νέα