Μετάλλαξη Λάμδα: Παγκόσμια ανησυχία – Γιατί τρομάζει τόσο τους επιστήμονες

Μετάλλαξη Λάμδα: Παγκόσμια ανησυχία από τους επιστήμονες

Μετάλλαξη Λάμδα: Έχει εντοπιστεί σε 31 χώρες. Η μετάλλαξη “Λάμδα” είναι να είναι πιο μεταδοτική από όλες τις υπόλοιπες μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει στο μικροσκόπιο και την μετάλλαξη «Λάμδα», μετά τον εντοπισμό της στη Βρετανία. Τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ξεκίνησε από το Περού. Όπου πλέον αντιστοιχεί στο 81% των κρουσμάτων του κορονοϊού από τον προηγούμενο Απρίλιο μέχρι σήμερα.

Οι γιατροί της χώρας πιστεύουν ότι η μετάλλαξη «Λάμδα» είναι πιο μεταδοτική οπό όλες τις υπόλοιπες. Λόγω της ταχύτατης εξάπλωσής της τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ερευνητές μελετούν τη νέα μετάλλαξη και εξετάζουν εάν όντως είναι πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη «Δέλτα». Με κάποιους από τους ειδικούς από τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία προς το παρόν που να δείχνουν ότι είναι πιο θανατηφόρα.

Δηλώσεις από τον Π.Ο.Υ για την μετάλλαξη Λάμδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την χαλάρωση των μέτρων σε πολλές χώρες, κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Προειδοποιεί ότι ένα νέο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών.

«Πιστεύω ότι γενικά είναι πολύ πρόωρο να επιστρέψουμε γρήγορα στην πλήρη κανονικότητα. Και πιστεύω ότι θα πληρώσουμε το τίμημα γι’ αυτό» σημείωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Εκτάκτων Καταστάσεων του Π.Ο.Υ, Μ. Ράιαν.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο αυξήθηκαν τα κρούσματα στο Ισραήλ. Με τις πρώτες έρευνες να δείχνουν, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έχει μειωθεί στο 64%. Ως προς την αποτροπή της μόλυνσης λόγω της πολύ πιο μεταδοτικής παραλλαγής «Δέλτα».

Το εμβόλιο ωστόσο παραμένει αποτελεσματικό κατά 93% όσον αφορά στην αποτροπή της νοσηλείας και των σοβαρών συμπτωμάτων.

Εξάλλου, το Ηνωμένο Βασίλειο προτίθεται να επιτρέψει στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες να επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα, όπως η Ελλάδα, χωρίς την υποχρέωση απομόνωσης.

Related posts

Βαρύ πένθος: Η Χρύσανθη έβαλε τέλος στη ζωή της γιατί δεν άντεξε την φτώχεια και την εξαθλίωση

«Εγώ προσωπικά δεν πάω σινεμά, αν έχω δίπλα μου ανεμβολίαστους»

Τι να αναμένουμε από το Φθινόπωρο: Τέλος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ποια μέτρα θα ισχύσουν τους επόμενους μήνες

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έκανα την τέταρτη δόση του εμβoλiου κατά της Cοvίd»

Έρχεται πρόστιμο των 100€: Νομιμοποίηση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών – Τι αναφέρει το ΣτΕ

Τέταρτη δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για άτομα από 30 έως 59 ετών

Ματίνα Παγώνη: «Είναι σίγουρο ότι θα εμβολιαστούμε όλοι τον Σεπτέμβριο»

Πολύ ευχάριστα τα νέα: Έρχονται διαγνωστικά τεστ για την ευλογιά των πιθήκων

Πανδημία: Προειδοποίηση για νέο κύμα μετάλλαξης Δέλτα μέσα στο καλοκαίρι που δεν την «πιάνουν» τα τεστ