Μέτρα Χριστουγέννων: Δείτε αναλυτικά τι ισχύει με τις εκκλησίες, τα ρεβεγιόν και τις μετακινήσεις – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Μέτρα Χριστουγέννων: Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο των μέτρων που θα είναι σε ισχύ στη διάρκεια των εορτών

Μέτρα Χριστουγέννων: Πριν λίγη ώρα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ Τεύχος Β’ 5509. Με την κοινή υπουργική απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα.

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών, θα ισχύουν τα εξής. Θα επιτραπεί η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων και κάθε άλλου είδους θρησκευτικής τελετής μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς καθώς και το αναγκαίο προσωπικό χωρίς την παρουσία πιστών. Οι μοναδικές εξαιρέσεις, κατά τις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία με την παρουσία πιστών. Είναι στις 25 Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου και 6 Ιανουαρίου. Προβλέπεται 1 άτομο ανά 15 τ.μ και μέγιστο αριθμό τα 25 άτομα. Στους Μητροπολιτικούς Ναούς επιτρέπονται έως 50 άτομα. Τέλος τα Θεοφάνεια απαγορεύεται ο αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, παρά μόνο στον εσωτερικό του ναού.

Σχετικά με τις συναθροίσεις για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα ισχύσουν τα εξής. Για τις μέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021, επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση οι συναθροίσεις με ανώτατο όριο 9 ατόμων από έως δύο οικογένειες.

Δείτε τα υπόλοιπα μέτρα τα οποία ισχύουν για τα Χριστούγεννα

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία, τα δικαστήρια, η εστίαση, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία και τα χιονοδρομικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 στις 6 το πρωί.

Όσο για τις μετακινήσεις, αυτές απαγορεύονται εκτός από τέσσερις περιπτώσεις: Εξαιρέσεις αποτελούν οι λόγοι υγείας, οι επαγγελματικοί λόγοι, οι λόγοι επανένωσης οικογενειών ή η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ παρακάτω.

Related posts

Κλαίει η Ελλάδα: Νεκρή η 44χρονη που κατέρρευσε μπροστά στον 7χρονο γιο της στο Ηράκλειο

Μητέρα έχασε το παιδί της σε πλατεία και έπαθε ανακоπή

Εσκασε μόλις έκτακτη ανακοίνωση από την Cosmote – Σας αφορά ΟΛΟΥΣ