Μέτρα για το Πάσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22:00 και Ανάσταση στις 21:30 – Όλα τα ενδεχόμενα

Μέτρα για το Πάσχα: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για το φετινό Πάσχα

Μέτρα για το Πάσχα: Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο πραγματοποιήθηκε χθες. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για την περίοδο του Πάσχα. Όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα».

Το Πάσχα όπως και την περίοδο των Χριστουγέννων, οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές, ενώ θα υπάρχουν υποχρεωτικά self tests για ιερείς, ιεροψάλτες και νεωκόρους.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά να ανέβει ο ανώτατος αριθμός πιστών εντός των ναών από 50 σε 100. Ενώ να ισχύει η αναλογία 1 άτομο ανά 15 τ.μ. εντός κλειστού χώρου. Ακόμα προτείνει να επιτραπεί και η αξιοποίηση των προαυλίων των ναών για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι την Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τους Ιερούς Ναούς.

Αυτή είναι η λίστα των μέτρων που εξετάζονται για την περίοδο του Πάσχα από την κυβέρνηση

Σχεδόν σίγουρο είναι ότι δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα. Αυτό διότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επιτρέπουν. Επίσης, εξετάζεται να επεκταθεί το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Να ξεκινά η απαγόρευση στις 22:00 και όχι στις 21:00. Τέλος, υπήρξε η πρόταση να γίνει η Ανάσταση στις 21:30 και όχι στις 00:00.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος έκανε την πρόταση να πραγματοποιηθεί η Ανάσταση ως έχει και να μην γίνει νωρίτερα. Εάν γίνει νωρίτερα, μπορεί να υπάρξει συνωστισμός από τον κόσμο. Πρότεινε επίσης να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών στους ναούς για αυτές τις μέρες. Ενώ, αναφέρθηκε στους νέους που συγκεντρώνονται καθημερινά στον προαύλιο χώρο ναών «βρήκαν αποκούμπι στα σκαλιά των Ιερών Ναών. Ξέρετε οι νεωκόροι μας καθαρίζουν καθημερινά τον περιβάλλοντα χώρο και τα σκαλιά των ναών και όχι το εσωτερικό τους. Καταλαβαίνω την πίεση των νέων και γι αυτό και θέτω το θέμα της ώρας της Αναστάσεως το Μ. Σάββατο».

Related posts

WiFi: Έκτακτη προειδоπоίηση – Πώς μας παρακоλουθούν μέσω των κινητών μας

Μόνο έξι ένоχοι για την τpαγωδία στο Μάτι – Αυτοί είναι αναλυτικά

Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έκανε πριν λίγο Ρομά σε 73χρονο