Μετρό: Κλείνουν στις 16:00 οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι και Ευαγγελισμός

Μετρό: Είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 17:00 το απόγευμα

Μετρό: Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ κλείνουν στις 16:00 το απόγευμα, τρεις σταθμοί του μετρό. Πρόκειται για τους σταθμούς Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι και Ευαγγελισμός.

Οι σταθμοί κλείνουν καθώς στις 17:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια για αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και καταδιακασμένο για την υπόθεση της 17 Νοέμβη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μετρό: Κλείνουν στις 16:00 τρεις σταθμοί του μετρό

Εντωμεταξύ 15 νέοι σταθμοί του θα υπάρχουν στην γραμμή 4 που κατασκευάζεται

Η νέα γραμμή 4 θα έχει συνολικό μήκος 12,8 χιλιόμετρα και θα καλύπτει διαδρομές από το Άλσος Βεΐκου ως το Γουδί. Το πρώτο της τμήμα, περιλαμβάνει ήδη τέσσερις νέους σταθμούς, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι και Ευαγγελισμός.

Μετρό: Κλείνουν στις 16:00 οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι και Ευαγγελισμός

Επίσης, νέοι σταθμοί θα προστεθούν και στη γραμμή 2 «κόκκινη γραμμή». Η επέκταση της γραμμής 2 θα είναι κατά 4 χιλιόμετρα. Οι τρεις νέοι σταθμοί θα είναι οι εξής:

  1. «Παλατιανή» – Στη συμβολή των οδών Θηβών και Καππαδοκίας,
  2. «Ίλιον» – Στη συμβολή των οδών Θηβών και Ελαιών,
  3. «Άγιος Νικόλαος» – Στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Παραμυθιάς.

Με αυτή την επέκταση, η κόκκινη γραμμή 2, θα έχει συνολικά 23 σταθμούς. Θα ξεκινάει από το Ελληνικό και θα καταλήγει στο Καματερό. Η γραμμή 2 συνδέεται με τη γραμμή 3, στη στάση «Σύνταγμα» και με τη γραμμή 1 σε «Ομόνοια» και «Σταθμό Λαρίσσης».

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,5 δις. ευρώ και θα ξεκινήσει μέσα στο 2021. Οι προσφορές δε, έχουν ανοίξει από τον Οκτώβριο του 2020, με μειοδότρια την κοινοπραξία ΑΒΑΞ ΑΕ Ghella-Alstom.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo