Μικρούλι γατάκι γεμάτο εγκαύματα σώθηκε στις φωτιές στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έσωσαν μικρούλι γατάκι

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σώθηκε μωρό γατάκι από εθελοντές

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Τις πιο φρικιαστικές εικόνες του καλοκαιριού έζησαν οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης και των γύρω περιοχών των βορείων προαστίων. Πολλοί μίλησαν για το πως ξεκίνησε η πύρινη λαίλαπα, με το Πρώτο Θέμα να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από μια εστία σε συμπαγές δάσος, πάνω από την οποία περνούσαν καλώδια υπερυψηλής τάσης, ενώ υπήρχαν και μετασχηματιστές της ΔΕΗ, ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη χθες Τετάρτη, 3 Αυγούστου, στη 1 και 30 το μεσημέρι. Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη περισσότερα από 12.500 στρέμματα γης, σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα»

Στο «έλεος» της φωτιάς της Βαρυμπόμπης παραδόθηκαν και εκαντοντάδες ζωάκια

Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και τα εκατοντάδες ζώα που έγιναν στάχτη. Αυτό είναι δυστυχώς κάτι που περνάει στα ψιλά των ειδήσεων. Ζώα της άγριας φύσης, δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα. Ζώα θύματα των δικών μας ενεργειών. Κάνουμε τα πάντα για να καταστρέψουμε τον πλανήτη χωρίς καμιά ενοχή.

Σε αυτή τη φωτιά οι εθελοντές φιλόζωοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους κάνοντας τα αδύνατα δυνατά. Περιέθαλψαν τα ζώα και τα πήγαν στον κτηνίατρο. Η ομάδα εθελοντών διάσωσης Alma Libre, ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή εκεί για να βοηθήσει τα πλάσματα που είχαν άμεση ανάγκη. Ένα από αυτά ήταν το γατάκι της φωτογραφίας, το οποίο και διέσωσαν. Βρέθηκε στην πλατεία της Βαρυμπόμπης με εγκαύματα στο κορμάκι του.

«Εντοπισμός και διάσωση μωρού γατιου με εγκαύματα σε όλο του το κορμάκι στην πλατεια Βαρυμπόμπης. Το μεταφέρουμε σε κτηνιατρείο αυτή τη στιγμή», έγραψαν.

Δείτε φωτογραφίες με το μικρό γατάκι που διασώθηκε

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έσωσαν μικρούλι γατάκι

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έσωσαν μικρούλι γατάκι

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo