Μητσοτάκης: 150 ευρώ με προπληρωμένη κάρτα στους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση του εμβολίου

by Τόνια Τζαφέρη

Μητσοτάκης: 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών

Μητσοτάκης: Τη χορήγηση αυτόματης προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Για ταξίδια και πολιτιστικά δρώμενα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την επιβράβευση αυτών που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την πανδημία, των περίπου 940.000 νέων ηλικίας 18-25 ετών. Με μια κάρτα ελευθερίας (Freedom pass) ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε από σήμερα ανοίγει ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Ανακοινώνοντας τη χορήγηση αυτόματης προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η κάρτα θα εκδίδεται με την χρήση του ΑΜΚΑ και θα υλοποιείται με εφαρμογή μέσα από το κινητό τηλέφωνο.

Οι νέοι μπορούν να βάλουν φρένο στον κορονοϊό πατώντας γκάζι είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα φαίνεται να κερδίζει τη μάχη μένοντας σε επιφυλακή». Συμπληρώνοντας ότι «καθώς απλώνονται οι εμβολιασμοί η κοινωνική και οικονομική ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς».

Μητσοτάκης: 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα 40 δισ. ευρώ στήριξε τον παραγωγικό ιστό και πλέον έχουμε ανάπτυξη.

«Κρατάμε την μάσκα όταν είμαστε πολλοί, εμβολιαζόμαστε όταν είμαστε μόνοι μας» είπε ο πρωθυπουργός. Ενώ πρόσθεσε ότι «σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους. Όποτε θα αυξηθεί η χωρητικότητα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες».

Έτσι θα εκδίδεται η κάρτα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης: Με το Freedom pass ή αλλιώς κάρτα ελευθερίας οι νέοι θα μπορούν να παρακολουθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και να ταξιδεύουν.

Όπως εξήγησε η κάρτα ελευθερίας θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Ανακοινώνοντας ότι θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο 10ημερο του Ιουλίου.

Η κάρτα, εξήγησε, θα είναι στοχευμένη σε τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καταλύματ, καμπινγκ, κινηματογράφους, θέατρα, εκδηλώσεις χωρού κ.α.

Η κάρτα θα εκδίδεται μέσω gov.gr και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα της αίτησης αφού ο δικαιούχος ενημερωθεί με sms και e-mail.

Μητσοτάκης: Ένα μικρό ευχαριστώ με μια υποχρέωση

Για πρώτη φορά έχουμε σημαντικό διαθέσιμο αριθμό ραντεβού για όποιον θέλει να το κάνει. Ζητώ από τους νέους μας να αδράξουν αυτή την ευκαιρία, να κλείσουν το ραντεβού τους το συντομότερο δυνατόν. Να εκμεταλλευτούν την πρόσθετη ευκαιρία μέσα από την κάρτα έτσι ώστε αν θέλουν στις διακοπές τους να πάρουν μια ανάσα να ξέρουν ότι το κράτος είναι δίπλα τους, τους στηρίζει και τους ευχαριστεί.

Μητσοτάκης: 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών

Ένα μικρό ευχαριστώ από την πολιτεία με μόνη υποχρέωση από την πλευρά σας να εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας και τους δικούς σας ανθρώπους όπως είμαι βέβαιος ότι θα κάνατε.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν