Μοιράζει χρήμα ο Μητσοτάκης από 1/9: Έρχεται δύσκολος χειμώνας και η κυβέρνηση θα μοιράσει εκατομμύρια, ποιοι οι δικαιούχοι

by Εύα Ζαχαριάδη

Fuel Pass 3: Ο Χρήστος Σταϊκούρας για τα επιδόματα που θα δώσει η κυβέρνηση

Το πρωί της Πέμπτης ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στην ΕΡΤ για την πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα και για το πλάνο της κυβέρνησης να μοιράσει χρήματα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Ειδικότερα ο υπουργός μίλησε για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα υπάρξει, καθώς όπως δήλωσε η πορεία της οικονομίας είναι καλύτερη και έτσι θα στηριχθεί επιπλέον η κοινωνία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η έννοια του συμπληρωματικού προϋπολογισμού είναι καθαρά τεχνική έννοια. Η ουσία είναι αν η πορεία της οικονομίας είναι η ορθή, κι αν δημιουργείται το δημοσιονομικό περιθώριο για να βοηθηθεί η οικονομία, η κοινωνία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Φαίνεται ότι η πορεία της οικονομίας είναι τουλάχιστον ικανοποιητική.

Μοιράζει χρήμα ο Μητσοτάκης από 1/9: Έρχεται δύσκολος χειμώνας και η κυβέρνηση θα μοιράσει εκατομμύρια, ποιοι οι δικαιούχοι

Ο τουρισμός πάει καλύτερα από τις εκτιμήσεις, οι πολίτες με συνέπεια πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και δημόσια τους ευχαριστώ για αυτό, και πάνε και πολύ καλά και οι επενδύσεις. Δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν περισσότερες δαπάνες προκειμένου να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μετά τον Σεπτέμβριο».

Fuel Pass 3: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει το φθινόπωρο

Ακόμα, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει Fuel Pass 3 το φθινόπωρο: «Το Fuel Pass 2 τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει τότε να αξιολογήσουμε ποια θα είναι η πορεία των καυσίμων εκείνη την περίοδο, και οι εκτιμήσεις μέχρι το τέλος του έτους και ανάλογα θα πράξουμε». «Είναι πολύ νωρίς τώρα για να σας πω αν θα υπάρξει Fuel Pass 3. Σε κάθε περίπτωση ο δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στην κοινωνία» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε: «προφανώς το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα από τα στοιχεία που συνεκτιμούμε, όπως και πολλά άλλα μέτρα. Αλλά δεν μπορώ να σας πω από τώρα για το φθινόπωρο». Πρόσθεσε δε, ότι «στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα δούμε πώς κινείται η οικονομία, πώς θα εξελιχθεί το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο και τις ανάγκες του δ’ τριμήνου. Ούτως ή άλλως τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Τυχαίνει να είναι τότε χρονικά και η ΔΕΘ».

Η απάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα στο ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού

Σε ερώτηση για τη χορήγηση «επιταγής ακρίβειας» ή την επίσπευση στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός απάντησε «όλα στην ώρα τους». «Τα καύσιμα είναι ένα ανοιχτό μέτωπο, μετά τον Σεπτέμβριο. Δεύτερον είναι η τιμή της ενέργειας, του φυσικού αερίου. Κι έχουμε να βρούμε τον δημοσιονομικό χώρο για να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους από τις αρχές του 2023, ένα κόστος 450 εκατ. ευρώ».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo