Μυτιλήνη: Σε αυστηρό τοπικό lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου – Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν

Μυτιλήνη: Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη τη διάρκεια του lockdown

Μυτιλήνη: Σε καθεστώς αυστηρού τοπικού lockdown τίθεται από σήμερα και ως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η Λέσβος. Η απόφαση ελήφθη από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν χειροτερεύσει τις προηγούμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, χθες εντοπίστηκαν 23 θετικά κρούσματα κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου. Μετά την επιβολή καθεστώτος τοπικού lockdown, τα μέτρα που θα ισχύσουν θα είναι τα εξής.

Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της περιφερειακή ενότητας ενώ εξαιρούνται μόνο περιπτώσεις για λόγους υγείας. Επίσης, από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγορεύεται η μετακίνηση εντός περιφερειακής ενότητας. Εξαιρούνται μόνο περιπτώσεις για λόγους εργασίας με μετακίνηση μόνο από και προς την οικία και την εργασία. Επίσης, αναστέλλονται οι θρησκευτικές τελετές, ενώ αναστέλλεται επίσης η λειτουργία καταστημάτων, όπως πχ. του λιανεμπορίου.

Μυτιλήνη: Σε καθεστώς αυστηρού τοπικού lockdown έως τις 18/1

Εκτός από την επιβολή τοπικού lockdown στο νησί της Μυτιλήνης, χθες ξεκίνησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Πρώτοι εμβολιάστηκαν ο διοικητής του νοσοκομείου Λέσβου, κ. Γιώργος Καμπούρης καθώς και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χρήστος Θεοδώρου. Επίσης εμβολιάστηκε ο πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων του ιδρύματος κ. Χαράλαμπος Ανιτσάκης.

Αναμένεται ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν εμβολιαστεί 215 υγειονομικοί του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας. Όπως ανέφερε η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου Μυτιλήνης κα. Ευριδίκη Λουκίδου «Από σήμερα μπήκε στη μάχη του εμβολιασμού και το νοσοκομείο Μυτιλήνης προκειμένου να εμβολιάσει το προσωπικό του νοσοκομείου, των πέντε Κέντρων Υγείας του νησιού, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και των στρατιωτικών γιατρών που υπηρετούν στο νησί. Είναι ήδη προγραμματισμένα ραντεβού για πάνω από 450 άτομα υγειονομικό προσωπικό και ακολουθεί ο πληθυσμός».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα