«Να επανέλθει η ποινή ισόβιας κάθειρξης αορίστου χρόνου», δήλωσε ο Δημητρακόπουλος για την υπόθεση της Πάτρας

by Τόνια Τζαφέρη
«Να επανέλθει η ποινή ισόβιας κάθειρξης αορίστου χρόνου», δήλωσε ο Δημητρακόπουλος για την υπόθεση της Πάτρας

Υπόθεση Πάτρας: Οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου για την Πισπιρίγκου

Άλυτη παραμένει η υπόθεση της Πάτρας, με τις αρχές να αδυνατούν μέχρι στιγμή να δώσουν σίγουρες απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη στα τρία κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη, αλλά και τον ρόλο που είχε στον θάνατο τους η μητέρα τους.

«Να επανέλθει η ποινή ισόβιας κάθειρξης αορίστου χρόνου», δήλωσε ο Δημητρακόπουλος για την υπόθεση της Πάτρας

Ο γνωστός ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διατύπωσε την Μ. Τρίτη την άποψη ότι η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα θα έπρεπε να οδηγήσει σε μια εκ νέου συζήτηση για την επαναφορά της ισόβιας κάθειρξης αορίστου χρόνου. «Δεν έχω δει την δικογραφία και δεν μπορώ να μιλήσω σχετικά με το εάν υπάρχουν αποδείξεις. Τι δουλειά είχε μία γυναίκα να ψάχνει κεταμίνη στο διαδίκτυο;

“Εάν έχουμε συρροή ανθρωποκτονιών, εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά σαν άνθρωπος”, δήλωσε ο Δημητρακόπουλος για την υπόθεση της Πάτρας

Δεν θα πρόκειται για μία ψυχωσική έξαρση, δεν είναι μία στιγμιαία παράκρουση, θα πρόκειται για μία μοναδική συμπεριφορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Εάν βρεθεί ένοχη για τα 3 παιδιά θα μείνει στη φυλακή το πολύ 25 χρόνια», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Mega. «Σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα δεν θα έπρεπε να υπάρχει το όριο των 25 ετών αλλά να επανέλθει αυτό που ίσχυε παλιά. Ισόβια κάθειρξη αορίστου χρόνου. Μία γυναίκα που έχει σκοτώσει τα 3 παιδιά της δεν έχει ανάγκη σωφρονισμού. Όταν σκοτώνεις τα παιδιά σου έρχεσαι σε ευθεία σύγκρουση με την ανθρώπινη φύση».

Ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε την υπόθεση «δυσάρεστη και ανατριχιαστική» και είπε: «Εάν αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες ισχύουν, τότε θα έχουμε μία ευθεία σύγκρουση με την φύση. Μία μάνα που είναι ο φυσικός προστάτης του παιδιού, σκοτώνει το παιδί της. Τα μέχρι στοιχεία που δείχνουν την κεταμίνη, θα πρέπει να βρεθεί ποιος την χορήγησε. Το δικαστήριο, για να καταδικάσει θα πρέπει να έχει πολύ σοβαρά στοιχεία και να μην έχει καμία αμφιβολία».

Προτεινόμενα