“Να σταματήσει η διανομή λόγω κρύου και παγετού”

by Τόνια Τζαφέρη
“Να σταματήσει η διανομή λόγω κρύου και παγετού”

Χιόνια: Να απαγορευτούν οι διαδρομές διανομέων

Μέσα σε συνθήκες παγετού, χιονιού και φυσικά θερμοκρασιών υπό του μηδενός, η οδήγηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση και πολύ επικίνδυνη, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου αλλά και της κίνησης που επικρατεί στους δρόμους.

Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών σε όλη την Ελλάδα, έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών σωματείων εργαζομένων ανά την επικράτεια. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής.

“Να σταματήσει η διανομή λόγω κρύου και παγετού”

Το Συνδικάτο απαιτεί να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι σε συνθήκες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και με παγετό, με υπόμνημά του προς το υπουργείο Εργασίας.

Το Συνδικάτο απαιτεί να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι σε συνθήκες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία στην Αττική πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα επικρατεί παγετός. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, λόγω του ότι ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα με ευθύνη του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά, όπως συνεχώς απαιτούν οι διανομείς μέσα από τα Σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους.

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση τη διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς, οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε συνθήκες χιονιά.

“Να σταματήσει η διανομή λόγω κρύου και παγετού”

Πριν λίγες μέρες θρηνήσουμε για άλλη μια φορά έναν συνάδελφό μας. Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι διανομείς, απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Προτεινόμενα