Νέα αεροπορική οδηγία: Καραντίνα 7 ημερών για όσους έρχονται από εξωτερικό ως τις 21 Ιανουαρίου

Νέα αεροπορική οδηγία: Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Νέα αεροπορική οδηγία: Σε καραντίνα επτά (7) ημερών θα υπόκεινται μέχρι τις 21 Ιανουαρίου όσοι έρχονται από το εξωτερικό. Την ανακοίνωση πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το περιεχόμενο της νέας αεροπορικής οδηγίας αφορά σε αφίξεις από διεθνή δρομολόγια και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τη νέα Notam, όλοι οι ταξιδιώτες που θα εισέρχονται στην Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Οφείλουν να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας. Η καραντίνα θα γίνεται στον τόπο προσωρινή ή μόνιμης διαμονής που έχουν συμπληρώσει στη φόρμα PLF. Εκτός αυτού, θα υπόκεινται σε τυχία δειγματοληπτικά rapid tests κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Ειδικά για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα γίνονται μαζικά rapid tests κατά την άφιξή τους. Σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορονοϊού, η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει για τις αφίξεις από το εξωτερικό στη χώρα σύμφωνα με το περιεχόμενο της νέας αεροπορικής οδηγίας

Για να εισέλθει ένας ταξιδιώτης από το εξωτερικό στη χώρα μας, θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ μέχρι 72 ώρες πριν την πτήση. Παράλληλα μαζί θα πρέπει να έχει το Passenger Locator Form, στο οποίο θα αναγράφεται ο τόπος προσωρινής ή μόνιμης διαμονής του επιβάτη.

Για τις πτήσεις από Τουρκία και Καταλονία. Ισχύουν οι υπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες για αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και Ελλάδας με περιοχές της Καταλονίας.

Αναφορικά με πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, αυτές θα πραγματοποιούνται μόνο από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Για το Ισραήλ, ισχύει ότι υπάρχει το ανώτατο όριο των 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα.

Όσον αφορά τη Ρωσία, προβλέπονται αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου. Με ανώτατο όριο 500 επισκεπτών την εβδομάδα.

Τέλος, για τους μη Ευρωπαίους πολίτες, απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα πλην των ακόλουθων εξαιρέσεων: Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη και Αυστραλία. Καθώς και Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Related posts

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Βóμβα: Μεγάλη εταιρεία φέρνει τετραήμερο με ίδιες αποδοχές

Πολύ άσχημα νέα για το ελαιόλαδο – Έρχεται το «τέλος»