Νέα έρευνα: Πάνω από 3 εκατομμύρια οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα

by Τόνια Τζαφέρη

Ανεμβολίαστοι: Ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια οι ενήλικες Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί

Ανεμβολίαστοι: Αν δεν φτάσει το ποσοστό των εμβολιασμένων στο 70%, όλα δείχνουν πως θα έχουμε έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα. Με αύξηση κρουσμάτων, εισαγωγές και πολύ φοβόμαστε και lockdowns. Δυστυχώς παρότι το εμβόλιο είναι διαθέσιμο, το τεράστια πρόβλημα της πανδημίας εξακολουθεί να μας στοιχειώνει και να είναι εδώ.

Μια νέα έρευνα έρχεται στην δημοσιότητα και δυστυχώς επιβεβαιώνει τα ‘’αρνητικά σενάρια’’.

Πιο αναλυτικά, προβληματισμός επικρατεί σχετικά με το εάν θα χτιστεί έγκαιρα το «τείχος ανοσίας» Δεδομένου του γεγονότος ότι στους 3.138.000 υπολογίζονται οι ανεμβολίαστοι ενήλικες συμπολίτες μας.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζονται από τον ΣΚΑΙ και προκύπτουν από δεδομένα έρευνας της Pulse και από στοιχεία του ΕΟΔΥ. Σχετικά με τον εκτιμώμενο αριθμό ανεμβολίαστων ενηλίκων.

Ανεμβολίαστοι: Ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια οι ενήλικες Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί

Συγκεκριμένα, βάσει απαντήσεων πολιτών που δεν είχαν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο σε σχετικό ερώτημα στην έρευνα της Pulse. Sχετικά με το πότε θα πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους για κορονοιό. Tο 40% απάντησε πως δεν σκοπεύει να το κάνει ποτέ.

Παράλληλα, 36% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν σίγουρα δεν θα πραγματοποιήσει εμβολιασμό. Eνώ το 21% δηλώνει πως μάλλον δεν θα εμβολιαστεί.

Με βάση τα παραπάνω σε 1.788.000 υπολογίζονται οι πολίτες που δηλώνουν μάλλον όχι ή σίγουρα όχι ως προς τον εμβολιασμό ενώ σε 1.255.000 υπολογίζονται οι κάθετοι ως προς το να μην εμβολιαστούν ποτέ.

Φαίνεται πως οι περισσότεροι αναμένουν την τελευταία στιγμή προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο. Και όταν μάλλον θα έχουν αργήσει πάρα πολύ. Κάνοντας έναν ακόμη χειμώνα… μαρτύριο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα