Νέα εξέλιξη στη Κιβωτό του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή

by Εύα Ζαχαριάδη

Κιβωτός του Κόσμου: Εντολή για να δεσμευτούν όλοι οι λογαριασμοί, θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα

Η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας για τον πατέρα Αντώνιο στο πλαίσιο των ερευνών για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, τη μητέρα και τον πατέρα του, ο οποίος, αν και έχει ήδη αποβιώσει εμφανίζεται ως δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού.

Νέα εξέλιξη στη Κιβωτό του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή

Κιβωτός του Κόσμου: Συνεχίζεται ο ενδελεχής έλεγχος στους λογαριασμούς της ΜΚΟ

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις ενώ η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών λογαριασμών της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της με επιπτώσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Παρ΄όλα αυτά τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε ο,τιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μάλιστα από παράγοντες της Αρχής για το Ξέπλυμα η έρευνα της για τα οικονομικά της εν λόγω δομής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο και ανάλογα με τα ευρήματα θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.
Επιπλέον δεσμεύονται θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα .

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν