Νέα κρούσματα 10/12: Τα νούμερα δείχνουν συνέχεια του lockdown – Κρίσιμοι οι αριθμοί των επόμενων ημερών

by Antonis Spyropoulos

Νέα κρούσματα 10/12: Όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί το lockdown – Κρίσιμη η καταγραφή των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες

Νέα κρούσματα 10/12: Κρίσιμα τα επόμενα 24ώρα. Να υπενθυμίσουμε, την Τετάρτη (09/12), τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν για ακόμη μια φορά τα 1.600. Γεγονός που προκαλεί ανησυχία διότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η πορεία της πανδημίας έχει κριθεί κρίσιμη για τις επόμενες αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση ενόψει των Χριστουγέννων. Πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να πάρει νέα παράταση το lockdown.

Ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στις κλίνες ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες στη χώρα, ανέλυσε χθες τα δεδομένα για Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα είπε πως, «η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι 83% στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στην Θεσσαλονίκη».

Σχετικά με την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, σε ηλικίες 75 και άνω αλλά και 65 έως 74 παρουσιάζει αύξηση τον τελευταίο μήνα κατά 5%. Παράλληλα στην πλειοψηφία τους τα κρούσματα πλέον κατανέμονται σε ηλικίες 40 έως 64 ετών.

Νέα κρούσματα 10/12: Πιθανό σενάριο η παράταση του lockdown

Ορατό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει κανένα κατάστημα τις γιορτές – Κρίσιμα τα νούμερα των νέων κρουσμάτων

Ο κ. Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 δήλωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο κ. Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποκάλυψε ότι υπάρχει διχογνωμία στις τάξεις των λοιμωξιολόγων αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Στην περιγραφή του για τον προβληματισμό που έχουν οι ειδικοί, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αρκετά υψηλό και η κατάσταση δεν εξομαλύνεται.

Αυτή η συγκεκριμένη κατάσταση, όπως απάντησε, είναι ο λόγος που κάνει τους ειδικούς και την κυβέρνηση να βρίσκονται σε επιφύλαξη για οποιοδήποτε άνοιγμα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως είναι βέβαιο ότι δεν θα προχωρήσουμε σε τέτοιο άνοιγμα που να φέρει στην Ελλάδα εικόνες όπως αυτές στο Harrod’s, συμπλήρωσε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα