Νέα μετάλλαξη Δέλτα(+): Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Νέα μετάλλαξη Δέλτα+: Μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Τον υψηλό βαθμό μολυσματικότητας της μετάλλαξης Δέλτα plus επιβεβαίωσε η καθηγήτρια Ιατρικής, Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία τόνισε χαρακτηριστικά ότι μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα. «Είναι άλλο ένα μήνυμα που σου λέει πήγαινε και εμβολιάσου.

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ αποκάλυψε ότι «ενώ είναι ο ίδιος ιός, τον οποίο “πιάνει” το εμβόλιο, ωστόσο μεταδίδεται εξήντα φορές πιο γρήγορα σε σχέση με την μετάλλαξη Δέλτα».

Νέα μετάλλαξη Δέλτα(+): Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Πότε έγινε η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα+

Η μετάλλαξη Δέλτα+ είναι μια υποκατηγορία της Δέλτα, 60 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, και εμφανίστηκε αρχικά το καλοκαίρι στην Ινδία. Εάν η Δέλτα είναι κατά 50 έως 70% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Άλφα (βρετανική) και κατά 100% από το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Ουχάν, γίνεται αντιληπτό πόσο επικίνδυνη είναι η «Δέλτα Plus» και γιατί πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι.

Η κυρία Γιαμαρέλλου μιλώντας στην ΕΡΤ σχολίασε τη σημασία του εμβολιασμού επισημαίνοντας: «Είναι άλλο ένα μήνυμα που σου λέει πήγαινε και εμβολιάσου».

Όπως υπογράμμισε, «ξέρουμε ότι τα εμβόλια σε προστατεύουν 10 φορές από σοβαρή νόσο και από το θάνατο. Τώρα έχουμε και την τρίτη δόση, η οποία δεν είναι υποχρεωτική, η οποία σε προφυλάσσει ακόμα καλύτερα, δηλαδή 11 φορές από το να μπεις στο νοσοκομείο και 20 φορές από το να πεθάνεις».

Πρόσθεσε επίσης, «αυτοί που θέλουν έχουν εμβολιαστεί μη θεωρούν ότι τέλειωσε η πανδημία. Τα μέσα προστασίας τα συνεχίζω, την τήρηση των αποστάσεων και το πλύσιμο των χεριών».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν