Νέα μέτρα κορονοϊός: Πολύ πιθανή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 – Δείτε αναλυτικά

Νέα μέτρα κορονοϊός: Δείτε τι ανέφερε ο καθηγητής Γώγος για την περίπτωση λήψης νέων μέτρων

Νέα μέτρα κορονοϊός: Χθες για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ανακοινώθηκαν περισσότερα από 1.000 κρούσματα στη χώρα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι άκρως ανησυχητικά και τα πάντα είναι στο τραπέζι. Οι πληροφορίες για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο οργιάζουν.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο MEGA, σχολίασε σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 «υπάρχει περίπτωση οτιδήποτε να συμβεί από την στιγμή που η κατάσταση είναι επιβαρυμένη σε κρίσιμες περιοχές όπως οι αστικές ζώνες».

Επίσης πρόσθεσε, «Το σκληρό lockdown για την Αττική θα το δούμε, θα εξετάσουμε τις περιοχές, τις ηλικίες, τα στοιχεία. Αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα στο τραπέζι είναι όλα».

Αντίστοιχα, ο Νίκος Σύψας ανέφερε «τα στοιχεία είναι καταστροφικά, όχι απλώς ανησυχητικά. Δεν έχουμε πολλές επιλογές, αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα».

Ενώ από μεριάς του, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε «Είναι σαφές ότι το υγειονομικά σωστό είναι η ελαχιστοποίηση των επαφών των ανθρώπων και η εντατικοποίηση των εμβολιασμών».

Στη λήψη νέων μέτρων για τον κορονοϊό, θα ληφθεί υπόψη και η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε σχετικά με την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα στην Αττική «Δυστυχώς δεν πάμε καλά. Η αύξηση ήταν πολύ μεγάλη τις προηγούμενες 3-4 ημέρες, πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη εβδομάδα. Νομίζω ότι έχει γίνει πλέον εκτεταμένη διασπορά στην Αττική και θα πρέπει να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα».

Επίσης πρόσθεσε «Δεν είναι ευθεία ανάλογο ότι όση αύξηση είδαμε στα λύματα τόση αύξηση θα δούμε στα κρούσματα στο πεδίο. Αυτό που σίγουρα θα δούμε είναι μια αύξηση περίπου της τάξεως 40-50% σιγά σιγά μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Related posts

WiFi: Έκτακτη προειδоπоίηση – Πώς μας παρακоλουθούν μέσω των κινητών μας

Μόνο έξι ένоχοι για την τpαγωδία στο Μάτι – Αυτοί είναι αναλυτικά

Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έκανε πριν λίγο Ρομά σε 73χρονο