Νέα μέτρα lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα

Νέα μέτρα lockdown: Το διάγγελμα αναμένεται να γίνει σε δραματικούς τόνους

Νέα μέτρα lockdown: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει διάγγελμα σήμερα προς τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, τα νέα μέτρα έχουν ήδη κλειδώσει και αναμένονται να είναι τα εξής:

Κλείσιμο της εστίασης στις 21.00

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22.00 για τις πορτοκαλί περιοχές

Ακόμα, σχετικά με τα ΑΕΙ, το μέτρο που θα ανακοινωθεί θα αφορά στην οριζόντια εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθεί επέκταση του ποσοστού της τηλεργασίας.

Αυτή θα είναι η τελευταία φορά που ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μέτρα. Η επόμενη φορά θα είναι για ανακοίνωση επιβολής καθεστώτος lockdown.

Νέα μέτρα lockdown: Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Δραματικές προβλέψεις Δερμιτζάκη για 4.000 κρούσματα την άλλη βδομάδα

Ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα δεν είναι απίθανο να δούμε έως και 4.000 κρούσματα στη χώρα. Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα «Είναι δύσκολη η κατάσταση και βρισκόμαστε σε καμπύλες αύξησης, οι οποίες θυμίζουν τις ευρωπαϊκές καμπύλες. Πάμε γρήγορα προς μεγάλους αριθμούς. Από τη στιγμή που βλέπουμε διπλασιασμό κρουσμάτων σε διάστημα 5-7 ημερών, σε μια εβδομάδα οι αριθμοί μπορεί να φτάσουν τα 3.000-4.000. Αυτό σημαίνει ότι είναι γρήγορη αύξηση και δεν μπορούμε να κάνουμε γύρους δοκιμών με μέτρα και να περιμένουμε να δούμε αν θα δουλέψουν για να πάρουμε τα επόμενα. Γι’ αυτό μέσα στις επόμενες ώρες πρέπει να ληφθεί η τελευταία, η πιο βαριά δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση πριν το γενικό lockdown. Πρέπει να περάσουμε μπροστά από τον ιό».

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα