Νέα τραγωδία με νεκρή 10χρονη

by Newsroom i-diakopes.gr
Νέα τραγωδία με νεκρή 10χρονη

Μία 10χρονη, που έκανε βόλτα με το ποδήλατο και την παρέα της, στη Γαλλία, τραυματίστηκε βαρύτατα από το αυτοκίνητο 83χρονης οδηγού, προχθές, Τετάρτη και σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Την τραγική είδηση μετέδωσε το AFP, επικαλούμενο την εισαγγελία, με την υπόθεση να αποτελεί αφορμή για να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος σχετικά με το να επιτρέπεται ισοβίως σε κάποιον να οδηγεί.

Ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού, μετά το δυστύχημα σημειώθηκε στο Λα Ροσέλ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρνό Λαρέζ, ο εισαγγελέας της Λα Ροσέλ.

Το κοριτσάκι μαζί με μία παρέα 11 παιδιών, ηλικίας 7 έως 11 ετών, πήγαιναν μαζί σε ένα κοινοτικό κέντρο ελεύθερου χρόνου, με ποδήλατο, όταν τους παρέσυρε η 83χρονη οδηγός, που είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Εκτός από τον θάνατο της 10χρονης, τραυματίστηκαν ακόμη 6 παιδιά

Νέα τραγωδία με νεκρή 10χρονη

Επίσης, τραυματίστηκαν άλλα έξι παιδιά, με ένα εξ αυτών να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η ηλικιωμένη, που βρέθηκε αρνητική σε αλκοόλ και άλλες ουσίες, τέθηκε την Τετάρτη υπό κράτηση, όμως το μέτρο αυτό ήρθη «για ιατρικούς λόγους» και μεταφέρθηκε σε μία «εξειδικευμένη νοσοκομειακή δομή» και προς το παρόν δεν έχει μιλήσει στις αρχές που ερευνούν το περιστατικό.

Προτεινόμενα