Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα: Έρευνα της εισαγγελίας για λάθη και παραλείψεις στην υπόθεση

by Newsroom i-diakopes.gr
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα: Έρευνα της εισαγγελίας για λάθη και παραλείψεις στην υπόθεση

Γεωργία Μπίκα: Η υπόθεση ξανά στο προσκήνιο για τα λάθη και τις παραλείψεις που συνέβησαν

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ξεκίνησε έρευνα για τυχόν λάθη και παραλείψεις στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Η 24χρονη κοπέλα κατέθεσε υπόμνημα με 30 αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, η Γεωργία Μπίκα κλήθηκε στη Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων το μεσημέρι της Τρίτης, όπου και κατέθεσε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα με 30 αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τα λάθη και τις παραλείψεις, που σύμφωνα με την ίδια, έγιναν από συγκεκριμένα κρατικά όργανα που ασχολήθηκαν με την υπόθεσή της.

Σστο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει πλέον η διερεύνηση τυχόν παραλείψεων που υπήρξαν από την πλευρά των αστυνομικών και ιατροδικαστών κατά την εξέταση της καταγγελίας της Γεωργίας, ότι έπεσε θύμα βιασμού το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2022, στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, από γόνο πάμπλουτης επιχειρηματικής οικογένειας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαλευκανθεί πλήρως ο τρόπος με τον οποίο οι αρμόδιες αρχές, χειρίστηκαν την υπόθεση. «Έτσι, σήμερα καταθέσαμε ένα υπόμνημα το οποίο είναι 126 σελίδες, στο οποίο αναλύουμε τις παραλείψεις συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών, κι όχι μόνο αστυνομικών. Μέσω αυτού, υποστηρίζουμε με αποδεικτικά στοιχεία, έχοντας ως σημαία την λογική, πως έλαβαν χώρα ανεπίτρεπτες παραλείψεις, οι οποίες έγιναν κατά την άποψη της κας Μπίκα, με μοναδικό σκοπό να βλάψουν την ίδια και να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος» αναφέρει στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας, Νίκος Διαλυνάς.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα: Έρευνα της εισαγγελίας για λάθη και παραλείψεις στην υπόθεση

Γεωργία Μπίκα: Η δήλωση – καταπέλτης του δικηγόρου της

Παράλληλα, ο κ. Διαλυνάς σχολιάζει πως είναι παράδοξο, από την μία πλευρά να έχει εκδοθεί αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα, να έχει τεθεί στο αρχείο η αίτηση αναιρέσεως, κι από την άλλη να διατάσσεται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν παραλείψεις όλων των κρατικών οργάνων, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση της Γεωργίας.

«Αντιλαμβάνεστε ότι το ένα αντιφάσκει προς το άλλο, διότι από την μία τίθεται στο αρχείο η αίτησή μας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κι αναφέρει πως όλα έγιναν σωστά, αλλά από την άλλη διατάσσεται προκαταρκτική για τις παραλείψεις που καταγγέλλει η Γεωργία. Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνουν αυτά. Εμείς προσπαθούμε, με όσα στοιχεία έχουμε, να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε την αλήθεια».

Από την πλευρά της η Γεωργία, έντεκα μήνες μετά από την καταγγελία βιασμού της, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να συνεχίσει την καθημερινότητά της, πάρα τα συνεχή «χτυπήματα» που δέχεται. «Πραγματικά αυτό που συνέβη είναι κάτι το οποίο έχει ριζώσει στην ψυχή μου, κι είναι ακόμη πιο βαρύ όταν βλέπω συνεχώς να μου φορτώνουν και την ευθύνη αυτής της κατάστασης».

Η ίδια η Γεωργία Μπίκα αναφέρει στο ThessToday.gr πως πλέον, δυσκολεύεται να εμπιστευτεί και να γνωρίσει καινούριους ανθρώπους, καθώς φοβάται μην της συμβεί ξανά το ίδιο, κι είναι πάλι απροστάτευτη. «Αν και μου έχει κάνει μόνο κακό όλη αυτή η κατάσταση, δεν μετανιώνω. Ο εαυτός μου είναι το παν και εγώ ξέρω πως έκανα το σωστό, και θα συνεχίσω για όσο αντέξω. Αυτό το υπόμνημα είναι το τελευταίο μου χαρτί».

Προτεινόμενα