Νέο έκτακτο δώρο Πάσχα: Το παίρνεις αν είσαι συνταξιούχος, άνεργος ή δημόσιος υπάλληλος

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Τη Δευτέρα η ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα νέο έκτακτο δώρο Πάσχα, το οποίο θα μοιραστεί σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Χτες το Dnews αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ανοίξει τον προεκλογικό κορβανά, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, το ποσό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι τα 250 ευρώ ενώ δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να έρθουν από τα χείλη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη από τις θεματικές συνεντεύξεις Τύπου που θα δώσει, την Δευτέρα.

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του έκτακτου αυτού επιδόματος θα είναι οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι ενώ γίνεται προσπάθεια η βεντάλια να ανοίξει και να μπουν σε αυτό και οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεδομένου ότι το δώρο Πάσχα στο δημόσιο Τομέα έχει καταργηθεί από το 2010.

Ερωτηματικό παραμένει έκτακτο διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 270.000 δικαιούχους, όμοιο με αυτό που δόθηκε και τα Χριστούγεννα, όπως και ένα «μπόνους» για τους δικαιούχους του επιδόματος Παιδιού.

Το έκτακτο δώρο Πάσχα που πιθανότατα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στοχεύει στην στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων, που δοκιμάζονται από το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα.

Επιπλέον, στην προεκλογική φαρέτρα της κυβέρνησης βρίσκεται και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την οποία δεν αποκλείεται και αυτή να ανακοινώσει σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αντίκτυπος αυτού του μέτρου θα είναι θετικός σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αφού αυξάνει τις καθαρές αποδοχές των μισθωτών και μειώνει τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων.

Related posts

Η Τραγωδία μητέρας και γιού που αυτοκτόνησαν με το αυτοκίνητο στον Θερμαϊκό

«Έφυγε» 64χρονος υπάλληλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας

Κλείστε τα όλα: Τόσο πήγε η μεγαβατώρα την ώρα – Έρχονται λογαριασμοί ρεύματος που θα προκαλέσουν τρόμο