Νεόνυμφοι μοίραζαν ως μπομπονιέρες ζωντανά χελωνάκια στην Κύπρο

Νεόνυμφοι μοίραζαν ως μπομπονιέρες ζωντανά χελωνάκια στην Κύπρο

Νεόνυμφοι Κύπρος: Ζωντανά χελωνάκια για μπομπονιέρες

Νεόνυμφοι Κύπρος: Έντονες είναι οι αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων, για το νιόπαντρο ζευγάρι που μοίραζε στους καλεσμένους του κουφέτα με ζωντανά χελωνάκια.

Πρόκειται για «μόδα» με μπομπονιέρες, οι οποίες είναι δεμένες σε χελωνάκια ή σε διάφανες πλαστικές σακούλες με χρυσόψαρα.

Το «Κόμμα για τα Ζώα» Κύπρου σε ανακοίνωσή του αναφέρει, είναι παράνομη η πράξη της διάθεσης ζωντανών ή νεκρών ζώων, ως δώρα σε εκδηλώσεις όπως γάμους, χοροεσπερίδες, Χριστούγεννα ή Πάσχα

Νεόνυμφοι μοίραζαν ως μπομπονιέρες ζωντανά χελωνάκια στην Κύπρο

Γάμος νεόνυμφων στην Κύπρο με ζωντανά χελωνάκια

Μάλιστα, σημειώνει ότι υπήρχε περίπτωση διάθεσης ζωντανών χελωνών (αντί για μπομπονιέρες) σε εκδήλωση γάμου. Οφείλουμε να αφήνουμε τα ζώα στο ζωικό τους βασίλειο μακριά από τις δικές μας εκδηλώσεις.

Καλεί δε τις αρμόδιες αρχές (Κτηνιατρικές υπηρεσίες) να πράξουν ό,τι χρειάζεται για εξάλειψη του φαινομένου. Μάλιστα αναφέρουν, ότι χρειάζονται αυστηρότερα και πιο δραστικά μέτρα ή περισσότερη διαφώτιση από τις αρμόδιες αρχές. Σκοπός είναι να καταστεί σαφές ότι υπάρχουν ευθύνες, έναντι του νόμου περί ευημερίας και προστασίας των ζώων.

Προτεινόμενα