Νέος Ποινικός Κώδικας: Επιτέλους – Στη φυλακή όσοι περνούν με κόκκινο και προκαλούν σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο

Η κυβέρνηση προχωρά σε μία ακόμη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, το σχέδιο του οποίου κατατέθηκε στη Βουλή για δημόσια διαβούλευση. Οι βασικές αλλαγές έχουν ως στόχο να αυστηροποιήσουν τις ποινές σε σοβαρά αδικήματα αλλά και να επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε οι δίκες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα.

Μία από αυτές αφορά στις ποινές για ελαφριά πλημμελήματα που προβλέπουν φυλάκιση από 2 έως 3 έτη. Εφεξής οι καταδικασθέντες θα μπαίνουν στη φυλακή από 1 έως 6 μήνες ενώ το υπόλοιπο της ποινής θα εξαγοράζεται ή θα μετατρέπεται σε κοινωφελή εργασία.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Φλωρίδης, εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» όπου ανέλυσε το σκεπτικό σχετικά με την έμφαση που δίνει ο νέος νόμος στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας.

«Μιλώ με ιατροδικαστές και μου λένε ‘υπουργέ κάντε κάτι ως κυβέρνηση επειδή η χειρότερη στιγμή μας είναι όταν έρχονται για νεκροτομή νέοι άνθρωπο από τροχαία’. Αυτό που λες είναι γιατί σχεδόν 2.000 άνθρωποι να σκοτώνονται κάθε χρόνο από τροχαία; Όταν παραβιάζεις το κόκκινο και αυτή η παραβίαση έχει σαν αποτέλεσμα να σκοτώσεις άνθρωπο, τότε πας για κακούργημα, πας μέσα. Όταν βλέπω το κόκκινο και συνειδητά το περνάω αυτό σημαίνει ότι μέσα μου έχω αποδεχθεί το ενδεχόμενο να σκοτώσω κάποιον», ήταν η δήλωση του κ. Φλωρίδη για την αυστηροποίηση των ποινών στα τροχαία δυστυχήματα.

Έτσι γίνεται ξεκάθαρο ότι οι υπαίτιοι θανατηφόρων τροχαίων που παραβίασαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα οδηγούνται στη φυλακή. Τέλος, ο κ. Φλωρίδης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατασκευαστούν σε όλη την Ελλάδα νέοι χώροι κράτησης για να εκτίονται οι χαμηλές ποινές.

Δείτε την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τις ποινές στα τροχαία δυστυχήματα…

Related posts

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Νεκροί και οι δύο, την ίδια ώρα, σε άλλο μέρος: Η μοίρα χτύπησε αλύπητα δύο οικογένειες – Στα μαύρα τα Χανιά

Έρχεται ακpαίος σεισμός και στην Ελλάδα; Η προειδοποίnση Έλληνα σεıσμολόγου – «Θα είναι μεγασεισμός “τέpας”»