Νέος σεισμός – Μεγάλη ανησυχία από τους κατοίκους

by Newsroom i-diakopes.gr
Νέος σεισμός – Μεγάλη ανησυχία από τους κατοίκους

Μια ακόμα σεισμική δόνηση ανησύχησε τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας.

Συνολικά 12 σεισμικές δονήσεις έχουν καταγράψει οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας το τελευταίο 24ωρο.

Η μεγαλύτερη δόνηση ήταν αυτή των 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 05:23, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας.

Νωρίτερα το Γεωδυναμικό είχε υπολογίσει τον σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 4 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας καιεστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Μετασεισμική ακολουθία

Ωστόσο, ακολούθησαν άλλοι επτά σεισμοί, μικρότερης έντασης στην περιοχή, με τους επιστήμονες να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο σεισμός των 4,5 βαθμών να ήταν ο κύριος σεισμός.

Άλλωστε, οι δονήσεις που κατεγράφησαν στη συνέχεια είχαν μικρότερη ένταση, με τους ισχυρότερους να φτάνουν στους 3,8 και 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, στις 06:14 και στις 06:36 αντίστοιχα.

Νέος σεισμός – Μεγάλη ανησυχία από τους κατοίκους

Λέκκας: «Δεν μας περνάει απαρατήρητος – Η αίσθηση ήταν σαν 5 με 6 Ρίχτερ»

Τι ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό που σημειώθηκε στην Εύβοια

Σεισμός 4,6 ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:27 τα ξημερώματα στη βορειοανατολική Εύβοια. Το επίκεντρο εντοπίζεται 2χλμ νότια, νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθος στα 18,7χλμ.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, «υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν, το επίκεντρο τοποθετείται στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης.»

«Ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές»

Στην συνέχεια ανέφερε πως «Ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Προτεινόμενα