Νίκος Χαρδαλιάς: Η Γαλατάσαραϊ αρνήθηκε τα rapid test και με εντολή μου, τους απαγορεύτηκε η είσοδος

Νίκος Χαρδαλιάς: Η Γαλατάσαραϊ αρνήθηκε τα rapid test και με εντολή μου, τους απαγορεύτηκε η είσοδος

Νίκος Χαρδαλιάς: Απαγόρεψα την είσοδο στους παίκτες της Γαλατάσαραϊ, που αρνήθηκαν τα rapid test

Νίκος Χαρδαλιάς: Μετά από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Γαλατάσαραϊ, του Υπουργού Αθλητισμού της Τουρκίας, αλλά και των αρμοδίων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τουρκίας, ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, απάντησε τους λόγους που απαγορεύτηκε η είσοδος στην ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας, για το φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Τη δική του διάσταση για το γιατί απαγορεύτηκε στην αποστολή της Γαλατάσαραϊ να εισέλθει στην Ελλάδα, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σε δήλωσή του εξήγησε ότι από τη στιγμή που η αποστολή της τουρκικής ομάδας αρνήθηκε την υποβολή των μελών της σε rapid test, η ισχύουσα ελληνική νομοθεσία δεν μπορούσε να τους επιτρέψει την είσοδο στη χώρα.

«Δεδομένης της άρνησής τους, με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Το συμβάν αυτό, δε, έρχεται μερικά 24ωρα μετά το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Το συγκεκριμένο δημοσίευμα ανέφερε ότι με δική του εντολή, είχε επιτραπεί σε μέλη της αποστολής της μπασκετικής Φενέρμπαχτσε να εισέλθουν στη χώρα για αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έχοντας πυρετό. Μάλιστα, το άρθρο αυτό είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του κ. Χαρδαλιά, αλλά και την κινητοποίηση νομικών διαδικασιών.

Η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά για την απαγόρευση εισόδου στην ποδοσφαιρική ομάδα

«Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται, όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου»

«Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία. Σκοπός ήταν να μην ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία»

«Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας. Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται. Η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της».

Νίκος Χαρδαλιάς: Η Γαλατάσαραϊ αρνήθηκε τα rapid test και με εντολή μου, τους απαγορεύτηκε η είσοδος

Νίκος Χαρδαλιάς: Πολιτικό ζήτημα για τους Τούρκους -Απαιτούν δημόσια συγγνώμη

Η Γαλατάσαραϊ, η οποία θα αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό σε φιλικό παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Όμως την Τετάρτη (13/7), ανακοίνωσε πως επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Τούρκοι έκαναν καταγγελία για τις ελληνικές Αρχές, αναφέροντας πως είχαν ακατάλληλη συμπεριφορά. Μίλησαν για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα απαίτησαν και να ζητηθεί επίσημα συγγνώμη από την πλευρά της Ελλάδας.

Νίκος Χαρδαλιάς: Η ανακοίνωση της Γαλατάσαραϊ

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε μια φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε μία σαφής διάκριση απέναντι μας. Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τα τεστ PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά. Ζητήθηκαν νέα τεστ. Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας, Φατίχ Τερίμ, και ορισμένοι από τους παίκτες μας προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες αντιμετωπίστηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Οι δυσκολίες που προέκυψαν συνέχισαν να αυξάνονται. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, πρακτική και συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών»

«Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και εκπροσωπεί την Τουρκία στην Ευρώπη, υπέστη τέτοια συμπεριφορά. Ως Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσαμε να επιστρέψει η ομάδα μας αμέσως. Εκ μέρους της χώρας μας, αναμένουμε συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές γι’ αυτήν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κρατικούς θεσμούς. Επίσης, τους αξιωματούχους της Δημοκρατίας της Τουρκίας και ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών μας. Δεν μας άφησαν μόνους και από την πρώτη στιγμή του συμβάντος. Ήρθαν σε επαφή με την αποστολή μας και προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με διπλωματικά Μέσα».

Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού για τον Νίκο Χαρδαλιά και τη στάση των Ελλήνων

Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού Μεχμέτ Κασάπογλου, διαμαρτυρήθηκε έντονα για το συμβάν. Έκανε λόγο για πρωτόγονη συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών απέναντι στην Γαλατάσαραϊ.

Νίκο Χαρδαλιά: Οργισμένη η ανακοίνωση της τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

«Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Γαλατάσαραϊ, εκπλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, η συμπεριφορά που αντιμετώπισαν μετά την προσγείωση στην Αθήνα είναι απαράδεκτη. Πήγαμε στην Ελλάδα για έναν φιλικό αγώνα ενάντια στον Ολυμπιακό»

«Καταδικάζουμε αυτήν τη στάση των ελληνικών αρχών. Δεν ταιριάζει στο πνεύμα του αθλητισμού. Δηλώνουμε ότι υποστηρίζουμε τον αθλητικό μας σύλλογο Γαλατάσαραϊ»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα