Ντελίβερι στην κακοκαιρία: Οι φορείς των διανομέων ζητούν να απαγορευτεί όσο διαρκεί η κακοκαιρία

Ντελίβερι στην κακοκαιρία: Ποια είναι τα αιτήματα των εργαζομένων εν μέσω κακοκαιρίας

Ντελίβερι στην κακοκαιρία: Viral έχει γίνει η φωτογραφία ενός διανομέα που πασχίζει να παραδώσει καφέ μέσα στα χιόνια. Όπως γράψαμε νωρίτερα, ο διανομέας διακρίνεται να μεταφέρει με τα χέρια το μηχανάκι του γιατί υπάρχουν ασυνείδητοι που ακόμα και τέτοιες μέρες παραγγέλνουν από έξω. Μεγάλη κακοκαιρία πλήττει την Αθήνα από χθες και οι χιονοπτώσεις είναι πυκνές ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, οι διανομείς παίζουν τις ζωές τους κορόνα-γράμματα για να παραδώσουν τις παραγγελίες. Επειδή δεν μπορούν κάποιοι να μαγειρέψουν κάτι ή να φτιάξουν οι ίδιοι καφέ στα σπίτια τους…

Έτσι, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Αθήνας ζητά να απαγορευτεί το ντελίβερι για όσο διαρκεί η κακοκαιρία. Συγκεκριμένα αναφέρει , «καλεί όλους τους συναδέλφους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες τη διανομή με μηχανάκι, να ειδοποιήσουν άμεσα σε περίπτωση που εξαναγκάζονται να δουλέψουν με το χιονιά. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα για τη προστασία και ασφάλεια των διανομέων».

Ντελίβερι στην κακοκαιρία: Την απαγόρευσή του ζητούν οι εργαζόμενοι

Τι ζητούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οι εργοδότες για τους διανομείς ντελίβερι στη διάρκεια της κακοκαιρίας

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Αθήνας ζητά τα ακόλουθα: «Απαιτούμε: Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία. Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας. Να ενταχτούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν με την ειδικότητα του διανομέα. Δεν θα θυσιάσουμε την ζωή μας για τα κέρδη των αφεντικών!».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν