«Ντρέπομαι για τον Υπουργό Υγείας. Με ρωτούν συνέχεια τι συνέβη στην Ελλάδα» – Ο Ιωαννίδης ξεσπά κατά του Πλεύρη

by Τόνια Τζαφέρη
«Ντρέπομαι για τον Υπουργό Υγείας. Με ρωτούν συνέχεια τι συνέβη στην Ελλάδα» – Ο Ιωαννίδης ξεσπά κατά του Πλεύρη

Εξαιρετικά επικριτικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης

Ο Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης, σε πολύωρη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη, στον τηλεοπτικό σταθμό του Kontra Channel, αναφέρθηκε ενάντια στον νέο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο Ιωαννίδης αφότου σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από το φλέγον ζήτημα της πανδημίας αλλά και τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την καταπολήμησή της, στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον νέο Υπουργό Υγείας.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο ίδιος, ο Θάνος Πλεύρης του προκαλεί ντροπή διότι ναρκοθετεί τη φήμη της Ελλάδας στο εξωτερικό εξαιτίας των ρατσιστικών δηλώσεων που έχει κάνει στο παρελθόν.

«Ντρέπομαι για τον Υπουργό Υγείας. Με ρωτούν συνέχεια τι συνέβη στην Ελλάδα» – Ο Ιωαννίδης ξεσπά κατά του Πλεύρη

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Στο εξωτερικό προσπαθώ με κάθε ευκαιρία, να πω σε συναδέλφους ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που αξίζει τον κόπο, ότι έχει εξαιρετικούς ανθρώπους, ότι έχει εξαιρετικούς επιστήμονες, ότι πάει μπροστά, ότι είναι η νέα δύναμη, και νιώθω πάρα πολύ άσχημα όταν έρχονται συνάδελφοι και μου λένε: Μα τι έγινε στην Ελλάδα. Και μου λένε αυτό που διάβασαν στο vice, στο assosiated press. Ότι ο Υπουργός Υγείας είναι ένας άνθρωπος που είχε κάνει δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα, για το Άουσβιτς»

Γιάννης Ιωαννίδης: Κατά του Πλεύρη εξαιτίας των ρατσιστικών του δηλώσεων

Ο ίδιος μάλιστα, σχολιάζοντας μια ακόμη ρατσιστική δήλωση που είχε κάνει ο Υπουργός Υγείας όταν είχε δηλώσει πως «πρέπει να κάνουμε αφόρητη τη ζωή των μεταναστών», αναρωτήθηκε: «Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί. Μήπως να τους σκοτώσουμε και όλας;»

Τέλος, παρότι όπως ανέφερε ο ίδιος είναι αρκετές οι φορές όπου επικαλείται τις γυναίκες υφυπουργούς για να καλύψει την πολιτική ζημιά που προκαλεί ο Θάνος Πλεύρης στο εξωτερικό, σημείωσε ότι είναι αδύνατον διότι ο Υπουργός Υγείας είχε κάνει ακόμα και δηλώσεις ενάντια στο εμβόλιο της γρίπης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: Η μια είναι γιατρός πρώτης γραμμής και η άλλη μια νέα γυναίκα πολύ μάχιμη, αλλά η βλάβη έχει γίνει. Φέρνει τους ανθρώπους που προσπαθούν να υποστηρίξουν τη χώρα στη διεθνή κοινότητα σε πάρα πάρα πολύ δύσκολη θέση».

Προτεινόμενα