Ο άγνωστος διάλογος Μπογδάνου και Δένδια: Ο «εξάψαλμος» και η πρώτη αντίδραση

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Η πρώτη του αντίδραση μετά την οριστική διαγραφή

Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή, που ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πλησίασε τον Νίκο Δένδια τη στιγμή που βγήκαν από την αίθουσα, ύστερα από τη συζήτηση της ελληνογαλλικής συμφωνίας, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Ο βουλευτής φάνηκε να μην είχε καταλάβει (ή να έκανε ότι δεν είχε καταλάβει) πως το έντονος λόγος του υπουργού Εξωτερικών είχε τον ίδιο αποδέκτη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Σαραντάκος στο OPEN, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ρώτησε τον Νίκο Δένδια: «Υπουργέ, για μένα τα έλεγες αυτά;». Και μάλλον την απάντηση που πήρε, δεν την περίμενε. Και όταν ρώτησε «γιατί», άκουσε τον Νίκο Δένδια να του απευθύνεται τον ενικό. «Αυτά που είπες, ήταν απαράδεκτα» είπε ο υπουργός Εξωτερικών και έφυγε, με τον διάλογο να κρατά λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι φράσεις πως ο κομμουνισμός είναι δικαίωμα του φιλελευθερισμού και πως οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι εχθροί από τους Τούρκους (σ.σ. με αναφορά σε φράση του Γρίβα), ήταν εκείνες που εξόργισαν το Μαξίμου. Μόλις το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή ενημέρωσε τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τα… έμαθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σλοβενία, η συζήτηση με τον πρωθυπουργό δεν κράτησε πάνω από 2-3. Και η απόφαση για διαγραφή ήταν άμεση.

Σε κάθε περίπτωση, η στάση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου προκαλεί πολλά ερωτήματα, δεδομένου ότι από το αδιανόητο περιστατικό με τη δημοσιοποίηση ονομάτων μικρών προσφυγόπουλων που φοιτούν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, του είχε γίνει σαφές (όχι μόνο δημόσια αλλά και δια ζώσης) ότι η επόμενη… “κάρτα” θα ήταν “κόκκινη”!

Ο άγνωστος διάλογος Μπογδάνου και Δένδια: Ο «εξάψαλμος» και η πρώτη αντίδραση

Η πρώτη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μετά τη διαγραφή από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σχολίασε τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, τονίζοντας πως λυπάται μεν, αλλά εμφανίζεται αμετακίνητος στις απόψεις του.

Κάνει λόγο για «ορισμένες αλήθειες» που «δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις» ενώ διαπιστώνει πως «στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν