«O άγγελός μου πέθανε από κάτι που το κάνουμε όλοι και δεν συνειδητοποιούμε πόσο επικίνδυνο είναι»

Αληθινή ιστορία: «Το “αγγελούδι” μου πέθανε από κάτι που το κάνουμε όλοι"

Αληθινή ιστορία: «Το “αγγελούδι” μου πέθανε από κάτι που το κάνουμε όλοι”

Αληθινή ιστορία: Μια 19χρονη μαμά μιλά για τη συγκλονιστική στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ο «αθώος» βήχας του μικρού γιου της, ήταν στην πραγματικότητα ο ήχος που έκανε, ενώ πνιγόταν μέχρι θανάτου.

8 Απριλίου. Ήταν μία κανονική μέρα για την Ashleigh Chapman και τον 11μηνών γιο της, Heath, στο σπίτι τους στο Mount Warrigal, νότια του Σίδνεϊ. Μετά από το πρωινό παιχνίδι η 19χρονη μαμά τάισε τον Heath, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα γιόρταζε τα πρώτα του γενέθλια, και πήγε στην κουζίνα να φάει το μεσημεριανό της.

Αληθινή ιστορία: «Το “αγγελούδι” μου πέθανε από κάτι που το κάνουμε όλοι"

«Ποτέ δεν ήξερα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο!» – Η Αληθινή Ιστορία μιας μητέρας, που έχασε το μωρό της

Άκουσε αυτό που νόμιζε, ότι ήταν ένας φυσιολογικός βήχας από το άλλο δωμάτιο, όμως δεν υπέθεσε τίποτα. Όταν άκουσε έναν δεύτερο ήχο και πήγε να ελέγξει τον Heath – τον βρήκε αναίσθητο στο πάτωμα – έχοντας πνιγεί με ένα σχεδόν ξεφούσκωτο μπαλόνι.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, μέσα σε λίγα λεπτά. Πως υποτίθεται ότι θα συνεχίσω να ζω χωρίς το παιδί μου;», είπε στην Daily Mail Australia.

«Δεν ήξερα πόσο γρήγορα θα μπορούσε να συμβεί. Μόλις εισπνευστεί ένα μπαλόνι, είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί από την τραχεία κάποιου χωρίς χειρουργική επέμβαση», υπογράμμισε.

Τώρα προσπαθεί απεγνωσμένα να ευαισθητοποιήσει άλλους γονείς, για τα μπαλόνια που χρησιμοποιούνται συνήθως για διακοσμήσεις πάρτι και αισθητηριακή δραστηριότητα.

Η μαμά άρχισε να τρελαίνεται και να ελέγχει τoν αεραγωγό του γιου της, όταν τον βρήκε λιπόθυμο. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να βρει τίποτα, και κάλεσε γρήγορα ασθενοφόρο και τον σύντροφό της – τον πατέρα του Heath, Jesse McLean.

Το σπίτι του άτυχου ζευγαριού γέμισε σύντομα με παραϊατρικό προσωπικό, αστυνομία και γιατρούς που έσπευσαν το μωρό στο νοσοκομείο. Οι γιατροί προσπαθούσαν για μία ώρα να επαναφέρουν στην ζωή τον Heath, αλλά δεν τα κατάφεραν.

«Άκουσα βήχα. Απλώς έναν φυσιολογικό βήχα. Δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Στη συνέχεια, δύο ή τρία λεπτά αργότερα, άκουσα έναν άλλο βήχα, σαν έναν βήχα δυσκολίας αναπνοής», είπε στο 7 News για την τραγωδία.

Αληθινή ιστορία: «Το “αγγελούδι” μου πέθανε από κάτι που το κάνουμε όλοι"

Αληθινή ιστορία: Νεαρή μητέρα κατέρρευσε όταν έσβησε το αγγελούδι της.

Δεν το πίστεψα. Είπα, «μην μου το λέτε αυτό». Λίγησα.

Η κα Chapman πέρασε λίγο χρόνο με το άψυχο σώμα του γιού της, αφότου πέθανε. Η ίδια δήλωσε ότι δεν βυθίστηκε στο πένθος μέχρι που τον είδε ακίνητο την επόμενη μέρα. Το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να δώσει στον Health μία αγκαλιά. Ήθελε να τον ξυπνήσει και να τον πάει στο σπίτι. Δυστυχώς, αντ’ αυτού έκανε τα σχέδια για την κηδεία του και αποφάσιζε το φέρετρο που θα διάλεγε για το σώμα του γιου της. Όπως λέει «Η ζωή μου μία είναι μία ζωντανή κόλαση»

Η αυτοψία αργότερα αποκάλυψε ότι ένα μπαλόνι, το οποίο δεν είχε ξεφουσκώσει εντελώς, κατατέθηκε στον πεπτικό του σωλήνα. Η κα Chapman κατηγορεί τον εαυτό της «Αποφασίσαμε να τα ανοίξουμε μία μέρα και να τα φουσκώσουμε. Κατηγορώ τον εαυτό μου, που ήταν εκεί».

Τώρα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει, για τους κινδύνους των μπαλονιών και ζητά μεγαλύτερες προειδοποιητικές ταμπέλες στις συσκευασίες των μπαλονιών. Η κα Chapman θυμάται τον Heath ως ένα «φωτεινό και ζωηρό» μωρό που έφτιαχνε τη μέρα όλων. Είπε ότι αγαπούσε να είναι η μητέρα του και είναι ευγνώμων για όλες τις αναμνήσεις που της έδωσε.

Αληθινή ιστορία: «Το “αγγελούδι” μου πέθανε από κάτι που το κάνουμε όλοι"

«Α Go Fund Me» με σκοπό να βοηθήσει την οικογένεια να πληρώσει για την κηδεία.

«Δεν έχουμε λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη που βιώνει η οικογένειά τους αυτή τη στιγμή. Πολλοί φίλοι και οικογένειες με ρώτησαν πώς μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε ο διοργανωτής του εράνου.

«Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, θα τους λείπει τρομερά το παιδί τους και θα χρειαστούν αγάπη, συμπόνια, χρόνο και κατανόηση. Η εκτίμηση της μικρής συνεισφοράς, μπορεί να βοηθήσει στην άρση κάποιου βάρους».

Η κατεστραμμένη μαμά είπε ότι έχει πλημμυρίσει μηνύματα από άλλες μητέρες, ευχαριστώντας την για την προειδοποίηση των κινδύνων των μπαλονιών.

«Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πραγματικά πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι και πόσο γρήγορα μπορεί να συμβούν όλα», εξήγησε.

«Αν σκεφτείτε σε πόσα πολλά μέρη υπάρχουν μπαλόνια, είναι τρελό. Στα καρναβάλια υπάρχουν κλόουν που κάνουν ζώα από μπαλόνι και καθώς φτιάχνουν το ζώο, αν σκάσει το μπαλόνι, απλώς παίρνουν ένα άλλο και συνεχίζουν χωρίς να μαζέψουν το σπασμένο μπαλόνι. Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πραγματικά, πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα μπαλόνια και πόσο γρήγορα μπορούν να συμβούν όλα»

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo