Ο Απόστολος Λύτρας για τον θάνατο 16χρονου: «Αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που πήγαινε Κολέγιο, ο αστυνομικός θα είχε προφυλακιστεί»

Απόστολος Λύτρας: Για προσπάθεια συγκάλυψης κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε για προσπάθεια συγκάλυψης όσο αφορά την υπόθεση θανάτου του 16χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο δικηγόρος επεσήμανε πως ο αστυνομικός, που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, δεν μπορεί να μιλάει για άμυνα.

«Ποια άμυνα; Κυνηγούσε ένα 16χρονο παιδί, μαζί με τους συναδέλφους του. Είχε να κάνει πολλές διαδικασίες μέχρι να σηκώσει το όπλο του και να πυροβολήσει» είπε.

«Αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που πήγαινε στο Κολέγιο, ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή θα είχε προφυλακιστεί;» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Σηκώνει ένας αστυνομικός ένα όπλο, σημαδεύει προς το μέρος ενός 16χρονου Ρομά επειδή έχει κλέψει 20 ευρώ επειδή ένα βενζινάδικο».

Απόστολος Λύτρας: Οι ομοιότητες με την περίπτωση δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως και στην περίπτωση δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, «είχαν ακουστεί οι ίδιες δικαιολογίες».

«Αν θυμάστε, και εκεί είχε ακουστεί από τον αστυνομικό ότι φοβήθηκε επειδή είδε πολλά άτομα μαζί. Για να φτάσει στο σημείο να σηκώσει το όπλο του, είχε κάποια δικαιολογία. Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση. Στην περίπτωση του Γρηγορόπουλου, ο αστυνομικός προφυλακίστηκε και καταδικάστηκε» δήλωσε.

«Αυτό πιστεύω και σας το λέω το εξής, ο αστυνομικός όταν σηκώνει το όπλο είναι το τελευταίο πράγμα που έχει να κάνει, πριν απ΄αυτό υπάρχουν πολλές διαδικασίες» επανέλαβε και κατέληξε λέγοντας: «Αλίμονο αν σε οποιαδήποτε καταδίωξη, ο αστυνομικός αρχίζει και πυροβολεί».

Δείτε όσα είπε ο Απόστολος Λύτρας για την υπόθεση του 16χρονου Ρομά

Related posts

Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν ενδοδαπέδια θέρμανση και βιοκλιματικά παλάτια το 2700 π.Χ!

Μόλις μαθεύτηκε: Αυτή είναι η αιτία ποu ο πεθερός έβαλε τέλος στη ζωή του γαμπρού του

Ανατριχιάζει η χώρα: Νεκρός 30χρονος σε δωμάτιο τώρα