Ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε βιβλίο

Έλληνας σύνδρομο Down: Ο νεαρός μιλάει άπταιστα 4 γλώσσες, παίζει 3 μουσικά όργανα και θέλει να γίνει επιστήμονας

Έλληνας σύνδρομο Down: Ένας εξαιρετικά ταλαντούχος νεαρός δεν είδε ποτέ το σύνδρομο Down που έχει ως εμπόδιο. Ο λόγος για τον Ιωακείμ τον οποίο η μητέρα του Κατερίνα Φροσύνη πήρε την απόφαση να γεννήσει, παρότι γνώριζε ότι θα έχει σύνδρομο Down.

Ο Ιωακείμ ήταν το τέταρτο παιδί μίας οικογένειας με ακόμα τρεις γιους. Έως τα τέσσερα χρόνια του, ο Ιωακείμ σερνόταν και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Επίσης δεν μπορούσε να μιλήσει. Ωστόσο, κάποια στιγμή βρέθηκαν στο δρόμο της οικογένειας κάποιοι καλοθελητές. Που την ενημέρωσαν για το ινστιτούτο «Glen Doman» στις ΗΠΑ, το οποίο έκανε εξαιρετική δουλειά με παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο Down.

Ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε βιβλίο

Ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε βιβλίο

Το ινστιτούτο αυτό βοήθησε απίστευτα τον Έλληνα Ιωακείμ με σύνδρομο Down ο οποίος ξεκίνησε μία νέα ζωή

Οι γονείς του Ιωακείμ πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν ως τις ΗΠΑ. Και να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για το ινστιτούτο. Πήραν την απόφαση να βάλουν τον γιο τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο του άλλαξε πραγματικά τη ζωή.

Σήμερα, ο ενήλικος πια Ιωακείμ όχι απλά περπατάει και μιλάει κανονικά, αλλά μιλάει μάλσιτα άπταιστα 4 γλώσσες. Επίσης, παίζει 3 μουσικά όργανα και το μεγαλύτερο όνειρό του είναι να γίνει επιστήμονας. Εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του και έχει μία φυσιολογική ζωή.

Με τη βοήθεια της μητέρας του έγραψε το βιβλίο «Είμαι ο Ιωακείμ… Μάθετε πώς ξεπέρασα το σύνδρομο Down». Το βιβλίο έχει γίνει ανάρπαστο και έχει βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες να διαχειριστούν σωστά μία κατάσταση σαν κι αυτή. Ο σκοπός είναι να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή όπως όλα τα άλλα.

Ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε βιβλίο

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα