Ο ορισμός του ήρωα: Γιατρός περπάτησε 5 ολόκληρα χιλιόμετρα για να κάνει εφημερία

by Τόνια Τζαφέρη

Γιατρός: “Ηταν κάτι αυτονόητο για να βρεθεί στο νοσοκομείο, ήταν το καθήκον του”.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί για να κάνουν καλύτερο τον κόσμο μας και να προσφέρουν βοήθεια σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως καταστάσεων και συνθηκών. Η Κακοκαιρία Ελπίδα προκάλεσε πολλά προβλήματα κυρίως στην Αττική Οδό. Μέσα σε αυτά είναι και εκείνοι που αποκλείστηκαν στο σπίτι τους. Ένας γιατρός λοιπόν βγήκε μέσα στην χιονοκαταιγίδα και πήγε στην εφημερίδα του περπαντώντας για πέντε ώρες.

Ο αδελφός του γιατρού ανέφερε «Βγήκαμε με τη μητέρα μου στο μπαλκόνι για να τον χαιρετήσουμε και όταν είδα το τοπίο πριν εμφανιστεί στο πλάνο ο αδερφός μου, λέω ‘πού πάει Χριστέ μου’».

Ο ορισμός του ήρωα: Γιατρός περπάτησε 5 ολόκληρα χιλιόμετρα για να κάνει εφημερία

Ο 35χρονος γιατρός, αφού χαιρέτησε την οικογένειά του, ξεκίνησε περπάτημα για 5 ώρες

Ο 35χρονος γιατρός, αφού χαιρέτησε την οικογένειά του, ξεκίνησε με τα πόδια από το Νέο Ηράκλειο με προορισμό το νοσοκομείο, με την ελπίδα να μεταφερθεί με τον ηλεκτρικό. Όταν έφτασε εκεί όμως, συνειδητοποίησε πως ήταν εκτός λειτουργίας και έτσι περπάτησε για περίπου πέντε ώρες.

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω κάνει μαραθώνιο 42 χλμ. αλλά νομίζω ότι αυτό που έκανε ο αδερφός μου χθες τα ισοπεδώνει όλα. Για τον αδερφό μου δεν ήταν ηρωισμός, ήταν κάτι αυτονόητο για να βρεθεί στο νοσοκομείο, ήταν το καθήκον του».

Παρόμοιο περιστατικό βίωσε χθες το βράδυ και ένας διασώστης του ΕΚΑΒ που εγκλωβίστηκε με ασθενή λόγω κακοκαιρίας. «Ένας άνθρωπος του ΕΚΑΒ έμεινε στον δρόμο λόγω της κακοκαιρίας και χρειάστηκε να έρθει τζιπ να τον παραλάβει μαζί με τον ασθενή να τον πάει στον Ερυθρό και από εκεί να φύγει ο εκαβίτης με τα πόδια να πάει πίσω να παραλάβει το όχημά του».

Και ενώ η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη, ακόμη ένας γιατρός ήταν εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό. «Η κατάσταση είναι ελεεινή, είναι ελεεινή. Δεν έχει εμφανιστεί ένας άνθρωπος να μας απεγκλωβίσει. Ένα περιπολικό να μας ρωτήσει τι κάνουμε».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν