ΟΑΣΘ: 40 θετικά κρούσματα κορονοϊού και 350 εργαζόμενοι σε καραντίνα

by i-diakopes.gr

ΟΑΣΘ: Συναγερμός έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των κρουσμάτων

ΟΑΣΘ: Ύστερα από 700 μοριακά τεστ που διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν 40 θετικά. Ανησυχία έχει προκαλέσει αυτή η εξέλιξη, μιας και μετά το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης απασχολεί τους περισσότερους εργαζόμενους, 2.500 στο σύνολο.

Πλέον 350 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα, μιας και περίπου 150 ανέφεραν επαφές με πρόσωπα που έχουν τον ιό ή αυτά ήρθαν σε επαφή με τρίτα πρόσωπα που βρέθηκαν θετικά, ενώ περίπου επιπλέον 150 άτομα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, τα περισσότερα εντοπίσθηκαν σε αμαξοστάσια και διοικητικές υπηρεσίες. Στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης εντοπίσθηκαν εννιά κρούσματα σε 244 άτομα και στου Φοίνικα, τέσσερα κρούσματα σε περίπου 200 άτομα.

ΟΑΣΘ: 40 θετικά κρούσματα κορονοϊού και 350 άτομα σε καραντίνα

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ σχετικά με τα κρούσματα στο προσωπικό

Ο κ. Γιώργος Σκόρδας, ανέφερε «Μπορεί να ακούγεται πολύ μεγάλος ο αριθμός των υπαλλήλων σε καραντίνα, επειδή είναι τόσο εκτεταμένα τα προληπτικά μέτρα που παίρνουμε. Όποιος αναφέρει επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό, ακόμη και μέσω τρίτου, αρχίζουμε τις ιχνηλατήσεις, τα τεστ, δεκάδες υπάλληλοι βγαίνουν σε καραντίνα, γιατί πολλοί ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες».

Ακόμα, πρόσθεσε «Τα εκδοτήρια έκλεισαν εχθές αναγκαστικά γιατί άτομο που δούλευε στη λεγόμενη χρηματαποστολή και συγκέντρωνε τα χρήματα, βρέθηκε θετικός στον ιό. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Τμήμα των εκδοτηρίων μπήκαν σε καραντίνα και φυσικά έγινε απολύμανση των εκδοτηρίων. Μετά την απολύμανση, άνοιξαν εννέα εκδοτήρια και πάει άλλο άτομο στη χρηματαποστολή και βγαίνει και αυτό θετικό. Από τη Δευτέρα, που θα υπάρχουν τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν. Κάποια εκδοτήρια αναμένεται να ανοίξουν εφόσον οι υπάλληλοι που τα λειτουργούν βγούνε αρνητικοί στο τεστ».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα