Οι αποφάσεις είναι οριστικές: Όλα όσα θα ανακοινώσει για του ανεμβολίαστους, αύριο η κυβέρνηση

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Όσα θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Νέες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Στην επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα βρίσκεται η Ελλάδα. Ο εξαιρετικά γρήγορος ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει προβληματίσει την ιατρική κοινότητα, οδηγώντας την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Την Τρίτη θα ανακοινωθούν, κατά πάσα πιθανότητα τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως προανήγγειλε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Τα νέα μέτρα θα σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους πολίτες, καθώς όπως έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown δεν υφίσταται.

«Κλειδωμένη» θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για πρόσβαση σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης μόνο των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού ενώ κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει για όλους η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους για όλους. Ωστόσο, τα μέτρα δεν θα περιοριστούν εκεί, αλλά θα περιλαμβάνουν επιβαρύνσεις στην τσέπη όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Όσα θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση

Ανεμβολίαστοι: Οι δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου για την επιβολή μέτρων που θα τους αφορούν

Για τα νέα μέτρα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι πιθανότατα θα ανακοινωθούν την Τρίτη και στη συνέχεια έδωσε ορισμένες διευκρινήσεις για τα όσα θα περιλαμβάνουν.

«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας, όσον αφορά την πανδημία. Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Επιμένει δεν υποχωρεί. Δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο»

«Οι ανεμβολίαστοι ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί»

«Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές» τόνισε. Παράλληλα, δήλωσε ότι η πιθανότατα επαναφοράς της μάσκας για όλους σε εξωτερικούς χώρους είναι πιθανή, εάν το υποδείξουν οι ειδικοί»

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους ανέφερε ότι:

«Για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας. (πχ ψώνια: εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως περιορισμός ατόμων μάσκα). Όσο οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή». Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει περίπτωση καθολικού lockdown.

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Όσα θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Τέλος στα δωρεάν self test

Τα self test θα σταματήσουν να χορηγούνται δωρεάν στους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα. Οι εργαζόμενοι επομένως θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίως τα απαραίτητα τεστ αυτοδιάγνωσης για την Covid-19 με δική τους επιβάρυνσή. Τα τεστ θα πρέπει να είναι, είτε μοριακά, είτε rapid και να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα. Η τιμή τους θα είναι προκαθορισμένη.

Παράλληλα οι περιορισμοί στα ταξίδια που υφίστανται όλο το καλοκαίρι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τον χειμώνα. Δηλαδή σε πλοία και αεροπλάνα η επιβίβαση θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή διαφορετικά με τα απαραίτητα τεστ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα