Οι ομοιότητες του «Γολγοθά» της Ιωάννας: Η επίθεση με οξύ στο μοντέλο από την Αγγλία Κέιτι Πάιπερ

Επίθεση με βιτριόλι: Σοκάρουν οι ομοιότητες της Κέιτι Πάιπερ με όσα βιώνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Δεν έχουν σταματημό τα κύματα στήριξης για την Ιωάννα στα social media. Η νεαρή κοπέλα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, πριν από ένα χρόνο, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την γενναιότητά της. H Κέιτι Πάιπερ είναι από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που μπορεί να νιώσει όσα βιώνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Κέιτι Πάιπερ συναντήθηκε μετά από χρόνια στο δικαστήριο, με τον άνθρωπο που της έριξε οξύ στο πρόσωπο, το 2008. Η αγωνία της ήταν μήπως της ξαναρίξει βιτριόλι μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Όπως έχει αποτυπωθεί στο πλαίσιο τηλεοπτικής καταγραφής, η γυναίκα ρωτάει τον συνήγορο της «Θα φοράει χειροπέδες, όσο είναι στο εδώλιο ή απλώς θα στέκεται;» κι εκείνος αποκρίνεται «Όχι, δεν θα φοράει χειροπέδες. Οι κατηγορούμενοι δεν φορούν χειροπέδες, μόνον πολύ σπάνια όταν δίνουν κατάθεση. Οπότε, θα είναι εκεί. Αλλά μην ανησυχείς καθόλου γι’ αυτόν, δεν θα έχει την ευκαιρία να κάνει τίποτε εναντίον σου. Θα είναι καλό για όλους μας να δούμε τι ακριβώς έχει να πει, ώστε να ξέρουμε γιατί το έκανε αυτό».

Οι ομοιότητες του «Γολγοθά» της Ιωάννας: Η επίθεση με οξύ στο μοντέλο από την Αγγλία Κέιτι Πάιπερ

Το δραματικό της επίθεσης με βιτριόλι για την Κέιτι Πάιπερ

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την στιγμή της επίθεσης. Όπως αναφέρει η Κέιτι Πάιπερ για τον δράστη, «Μου ήταν απολύτως άγνωστος. Μου έριξε οξύ στο πρόσωπο και η ζωή μου άλλαξε εντελώς για πάντα. Από τότε έχασα το όμορφο πρόσωπό μου».

Τον πρώτο καιρό η Κέιτι Πάιπερ ήταν υποχρεωμένη, μετά τις αλλεπάλληλες πλαστικές επεμβάσεις, να φορά μια στενή πλαστική μάσκα, επί τουλάχιστον 23 ώρες το 24ωρο, για την ομαλή επούλωση των πληγών της. Στα πρώιμα στάδια της ανάρρωσής της δεν μπορούσε να μιλήσει. Φοβάται ακόμη τα κεριά και τα ζεστά ροφήματα. Για να κοιμηθεί, φοράει ειδική μάσκα και πολύ συχνά ξυπνάει από τους εφιάλτες.

Μετά από συνολικά 40 εγχειρήσεις σε διάστημα 13 ετών, έχει ανακάμψει και με το τεράστιο ψυχικό της σθένος κατάφερε ακόμη και να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό διαγωνισμό χορού. Σήμερα, η όψη της έχει αποκατασταθεί και αντιμετωπίζει τα ψυχικά της τραύματα, χάρη στο ίδρυμά της, που βοηθάει γυναίκες που έχουν δεχθεί επίθεση με οξύ. Ο δράστης της επίθεσης καταδικάσθηκε σε δις ισόβια και ο ηθικός αυτουργός σε ισόβια.

Οι ομοιότητες του «Γολγοθά» της Ιωάννας: Η επίθεση με οξύ στο μοντέλο από την Αγγλία Κέιτι Πάιπερ

Επίθεση με βιτριόλι: Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν