Όλες είπαν το ίδιο και τον έκαψαν: Το κοινό στοιχείο που είχαν όλες οι μαρτυρίες και έστειλαν το Φιλιππίδη φυλακή

Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτό είναι το κοινό στοιχείο των μαρτυριών που τον έστειλε φυλακή

Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτό είναι το κοινό στοιχείο των μαρτυριών που τον έστειλε φυλακή

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο γνωστός ηθοποιός, βρίσκεται ήδη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ο ίδιος ακόμα, εξεπλάγην όταν του ανακοινώθηκε η προφυλάκιση του. Ήδη εκτελεί ενέργειες με σκοπό την αναστολή της απόφασης του εισαγγελέως και της ανακρίτριας. Να τονισθεί, ότι η απόφαση του εισαγγελέα βασίστηκε σε 10 μαρτυρίες. Τρείς ηθοποιοί τον κατήγγειλαν, ενώ άλλες επτά κατέθεσαν.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στις καταθέσεις ξεδιπλώνεται μια πανομοιότυπη κακοποιητική συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος επώνυμων καλλιτεχνών, που συναντήθηκαν επαγγελματικά μαζί του. Περιστατικά που έγιναν από το 2008 ως και το 2014. Στις καταθέσεις υπάρχουν και άτομα που έζησαν ως αυτόπτες μάρτυρες τα περιστατικά βίας.

Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα για το δικαστικό βούλευμα, με τον ηθοποιό να επιχειρεί να αποφυλακιστεί.

Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτό είναι το κοινό στοιχείο των μαρτυριών που τον έστειλε φυλακή

Το χρονικό των επιθέσεων του Πέτρου Φιλιππίδη

Οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί, που τον καταγγέλλουν για βιασμό και απόπειρες βιασμών, περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα εφιαλτικά, έζησαν στα χέρια του ηθοποιού.

Η πρώτη γυναίκα τον είχε επισκεφθεί το 2008 στο θέατρο Ήβη για επαγγελματικό ραντεβού. Είναι η ηθοποιός που τον καταγγέλλει για βιασμό και όπως ισχυρίζεται της επιτέθηκε μέσα στο θέατρο και τη βίασε.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2010, μία άλλη γυναικά καταθέτει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα το θέατρο Μουσούρη. Όπως κατέθεσε είχε συμφωνήσει να πάρει ρόλο στο θεατρικό έργο, που ανέβαζε εκείνη την εποχή ο ηθοποιός και προσπάθησε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του. Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει, όμως την απείλησε ότι αν μιλήσει θα την κατέστρεφε επαγγελματικά.

Η τρίτη καταγγελία αφορά σε απόπειρα βιασμού που έγινε το 2014. Η κοπέλα, σύμφωνα με την κατάθεσή της, προσπαθούσε να βρει δουλειά και έτσι συνάντησε τον ηθοποιό. Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσφέρθηκε, όπως κατέθεσε, να τη μεταφέρει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του μετά από το επαγγελματικό ραντεβού τους, όπου και επιχείρησε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του αυτοκινήτου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη, που μετρά ήδη 18 ημέρες στη φυλακή, ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουαρίου. Τότε τρεις συνάδελφοι του, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, με αναφορά τους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον κατήγγειλαν για ασελγείς πράξεις, λεκτική και ψυχολογική βία. Οι καταγγελίες αυτές έγιναν η αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Έτσι, ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες για βιασμό και απόπειρα βιασμών.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν